Alexandra Engen

Alexandra Engen lägger ner karriären

Av: 

TT

SPORTBLADET

Alexandra Engen avslutar sin karriär, 29 år gammal. Den svenska mountainbike-cyklistens stall meddelar nyheten på Facebook, skriver Dagens Nyheter.

Det är sviterna efter den utbrändhet som drabbat henne som får mountainbikestjärnan att sluta.

Även om jag tror att jag utvecklas som cyklist så känner jag att jag inte kan göra det med hälsan i behåll, säger hon till DN.

Engen kom sexa i OS i London 2012, men missade OS i Rio de Janeiro fyra år senare sedan Sveriges enda plats i startfältet gått till Jenny Rissveds, som sedermera tog guld.

2014 tog Alexandra Engen en paus från tävlandet på grund av utbrändhet. Hon kom tillbaka till eliten och blev bland annat sexa i sprint i VM 2016, en gren hon tog VM-guld i 2012.

Hennes stall Ghost Factory Racing Team skriver på Facebook att Engen inser att hon inte kan ge hundra procent som hon gjort tidigare, innan hon blev utbränd, och därför väljer att sluta.

– Efter utbrändheten har det gått åt rätt håll. Men det har kostat väldigt mycket. Jag har ställt mig frågan att om jag skulle sakta ner processen för att bli frisk eller om jag motarbetat den för att bli helt frisk, säger Engen till DN.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA IDAG – SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: De 22 mest populära idrottarna i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexandra Engen

Cykelsport

Utbrändhet