Här är korven som säkrar VM-festen

avSportbladet.se

SPORTBLADET

Korvfest, någon?

Inför sommarens fotbollshöjdpunkt i Ryssland har en alldeles särskild VM-korv tagits fram för att stilla hungern hos de svenska fansen.

Namnet på korven – det är upp till Sportbladets läsare.

Foto: Magnus Sandberg

92 procent kött – och tydliga kopplingar till samtliga Sveriges gruppmotståndare. Där har ni ingredienserna som ska leda till en VM-succé i Ryssland om ett halvår.

– Tanken är att få fram internationella smaker. Eftersom Sverige möter Sydkorea i gruppen blev det till exempel en asiatisk sjögräskänsla på toppen, berättar Kerim Akkoç, kocken bakom korven.

I själva korven återfinns också tysk lök och en mexikansk koppling i form av spiskummin. Därmed är alla Sveriges gruppmotståndare representerade.

”Fina priser som väntar”

Men den stora frågan kvarstår: Vad ska VM-korven heta? 

– Vi måste ha hjälp att döpa den här korven och det är fina priser som väntar för den som vinner, säger medieprofilen Jan Scherman, som är med i juryn i egenskap av ledamot i Korvakademien.

I den kommande tävlingen är det fria tyglar som gäller, men förslag som tydligt kopplar korven till idrott premieras. Utöver en rad korvrelaterade priser kommer segraren också få en signerad matchtröja från den avgörande playoff-matchen i Milano.

– Nu fins alla förutsättningar för en VM-fest, bara vi får ett namn på korven också, säger Scherman.