Kängan: Kommer placera en känguru

avLinus Norberg

SPORTBLADET

Svaret från borgmästaren efter Australiens OS-kritik

1 av 5 | Foto: TT

Australien vädrar sitt missnöje över OS-byn och menar att den obeboelig.

Nu bemöter borgmästaren i Rio kritiken – med en hård replik.

– Jag känner för att placera en känguru utanför deras byggnad, säger Eduardo Paes.

De första idrottarna, kanotister och boxare, från den australiensiska OS-truppen landade i Brasilien i går kväll och hoppades kunna checka in i OS-byn i Rio.

Då fick truppen en chock.

En talesman från AOC (Australiens olympiska kommitté) menade att byn var bristfällig och denne pekade på läckande rör, översvämningar och obelysta trapphus.

Väljer hotell i stället

– Vatten rann ner från väggar, det var en stark lukt av gas i vissa lägenheter och kortslutning i elektriska ledningar, sade senare truppledaren Kitty Chiller och berättade att truppen inledningsvis kommer att bo på hotell.

Nyheten fick stor spridning i idrottsvärlden och för brasilianska medier, enligt foxsports.com, bemöter nu borgmästaren i Rio de Janeiro kritiken.

Inte orolig

Han verkar inte ta åt sig av kritiken och väljer i stället att skicka en passning till den australiensiska OS-truppen.

– Jag känner nästan för att placera en känguru utanför deras byggnad för att få dem att känna sig hemma, säger Eduardo Paes.

Han berättar sedan att det pågår ett arbete med att åtgärda problemen och han är inte orolig över OS-byns skick när spelen invigs om två veckor.

– Vi kommer att ha lämplig struktur. Som värd vill vi att alla ska känna sig hemma. Det är naturligt att vi kommer att göra vissa justeringar för att australiensarna ska känna sig hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM