Johanna Larsson skrällde i dubbeln

Foto: Johanna Larsson. Foto
SPORTBLADET

Johanna Larsson har åkt ut i singel i Franska mästerskapen. Men i dubbel bjöd hon och nederländskan Kiki Bertens på en skräll direkt. Paret slog ut titelhållarna Bethanie Mattek-Sands, USA, och Lucie Safarova, Tjeckien, med 6–4, 6–3.

Bethanie Mattek-Sands och Lucie Safarova spelade tre Grand Slam-turneringar förra året – och vann två av dem. Tuffare lottning kunde inte Johanna Larsson och Kiki Bertens få. Men paret bröt motståndarnas serve en gång i första set och det räckte till seger med 6–4. I andra set tappade de sin serve en gång, men bröt Safarovas och Mattek-Sands tre gånger och segern var klar efter 6–3.

– Det är klart att det är en skräll. Men när vi såg inför matchen att Bethanie var lite skadad och bara kunde spela slice på sin backhand visste vi att vi hade en större chans. En helt ärlig vinst var det kanske inte. Men visst, man ska vara redo att spela när man går ut på banan också, säger Larsson till Expressen.

– Det är skitkul. Franska öppna är en av de största turneringarna och nu har vi chansen att gå ännu längre. Det är det här jag sliter för hela tiden på träningsbanan.

I andra omgången väntar María Irigoyen, Argentina, och Paula Kania, Polen.

Larsson åkte ut i tredje omgången i singel, men är sannolikt klar för OS-spel ändå.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis