Drömstart för hobbyryttaren

SPORTBLADET

Publikfavoriten: Jag gav allt

1 av 2

FALSTERBO. Hobbyryttaren Amanda Kjellberg, 26, fortsätter dundersuccén.

Nu som tvåa i sin andra internationella start som senior.

– I går var en mellanmjölksrunda, så i dag gav jag allt. Det blir roligare för alla så, säger tävlingarnas största publikfavorit.

Amanda Kjellberg satt ensam och följde noga halva klassen från läktaren. Sedan gick hon ut som sista ryttare av 40 och tog upp jakten.

Stoet Carinthina Z var helt med på noterna och när hon felfri galopperade över mållinjen bröt jublet ut. 

Bara Malin Baryard-Johnsson på speedhästen Cassius Clay var snabbare, men bara fem hundradelar.  

– Andraplatsen var som en seger. Det var vår dag - igen. Jag vet inte vad jag ska säga. Det känns sjukt. Helt makalöst, säger en bubblande Amanda Kjellberg.

”Hon exploderade av adrenalin”

Faluntjejen, som jobbar heltid med bokföring och bara rider tre, fyra dagar i veckan, inledde årets Falsterbo Horse Show med att vinna en plats till den internationella delen av tävlingarna, som är femstjärniga vilket är högsta nivå.

– Det går inte att ha för stor respekt för det, då fungerar det inte. Jag litar inte alltid på mig själv, men är ändå psykiskt ganska stark och så trygg på den här hästen. Hon blir bättre ju mer jag rider på, säger Amanda Kjellberg.

Fredagens speedklass gick på höjden 1.45. I morgon lördag väntar start i 1.50.  

– Det är att gå och och ge allt. Idag var Carinthina lite ointresserad på uppvärmningen men så fort hon kommer in på banan och hör publiken exploderar hon av adrenalin. Jag kan känna det ända ut i mina tåspetsar. Hon lyser upp med publikens stöd, säger Amanda Kjellberg.

Tredje bästa svensk blev Evelina Tovek på en åttonde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM