”Nöjd med Reality men besviken på poängen...”

SPORTBLADET

Silver-Saras FB-häst fick äntligen OS-debutera

Facebookvännerna räddade hästen Reality med en insamling för fyra år sedan.

Målet var Rio och nu har fansens häst gjort sin OS-debut.

- Jag är jättejättenöjd med Reality men besviken på poängen, säger Silver-Sara Algotsson Ostholt. 

Nu väntar måndagens tuffa terrängmoment med 5,8 kilometer sugande backar och 33 hinder, några tekniska och trixiga, andra stora och maffiga.

– Reality är är stor och lång, ingen racerbil med låg tungdpunkt, mer än stadsjeep och inte så bra på korta svängar. Men hon är väldigt tuff på stora hinder och det finns många stora hinder där ute som jag tror många kommer att hicka till för, säger Sara Algotsson Ostholt.

Med en häst vars galopp är på 7-8 meter per språng, gäller det för Algotsson Ostholt att ha tungan rätt i munnen. Hon har gått banan sex gånger och ska gå en sjunde.

I London laddade hon med att sova på en halmbal i stallet. Den talangen tappade hon efter att andra barnet fötts.

– Med två små barn har jag inte så mycket rutin på att bara kunna koppla ner som jag kunde tidigare, säger hon.

– Men idag fick jag massage innan dressyren och då somnade jag nästan, det var väldigt skönt och avslappnande. Jag brukar ta till att lyssna på musik eller läsa en bok så jag slipper gå och spänna mig hela tiden.

Känner press

För visst känner hon pressen och förväntningarna. Å andra sidan är det något hon lärt sig att gilla.

– Jag ser press som en styrka. Jag vet att jag kan klara det. I London vann jag nästan över Michael Jung som är världens bästa ryttare. Det tar jag med mig, har hon sagt i en tidigare intervju med Sportbladet.

– Grejen är att utsätta sig för press hela tiden, att bli van vid det, inte ta den enkla vägen. Även vid mindre tävlingar.

Sara Algotsson Ostholt har alltid tyckt att Reality har större potential än Wega. Men faktum är att i London låg Wega på en tredjeplats efter dressyren. Reality ligger på plats 19 inför måndagens terrängritt.

– I morgon är en annan dag. Känslan i dressyren var bra och den tar jag med i terrängen, säger Algotsson Ostholt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS