Ishizakis drömmål fick fart på AIK

SPORTBLADET

- Mitt snyggaste mål i allsvenskan.

Stockholm

Stefan Ishizaki visade vägen när AIK vände 0-1 till 3-1 mot IFK Göteborg.

- Mitt snyggaste mål i allsvenskan. Och det var ett viktigt mål, både för mig och laget, sade 1-1-skytten Ishizaki.

Hemmapubliken på Råsunda har fått vänta länge på en seger - det hade bara blivit två i fotbollsallsvenskan den här säsongen inför mötet med IFK Göteborg.

Och på torsdagen såg det länge ut att bli som så många gånger förr. Håkan Svensson storspelade - men motståndarna lyckades ändå få hål på AIK-målvakten. Peter Ijeh rann igenom försvaret och slog in 1-0 i den 38:e minuten.

Men AIK reste sig - och det var en nygammal publikfavorit som lade grunden till trepoängaren.

Från cirka 30 meter seglade Stefan Ishizakis kanonskott in bakom en chanslös Bengt Andersson i Göteborgsmålet, sju minuter in på andra halvlek.

- Kanske har jag gjort något snyggare mål i pojklaget, men inte vad jag vet, sade Ishizaki.

- Jag såg att det var tomt i bortre delen av målet och siktade där, men jag minns inte riktigt vad jag tänkte när jag såg att bollen gick in, fortsatte han.

Första hemmamatchen

Ishizaki gjorde sin första match på Råsunda efter hemkomsten från italienska serie B-laget Genoa - och hans comeback ser ut att bli värdefull för Solnalaget.

- Han betyder väldigt mycket för laget och bidrar med det lugn och den passningssäkerhet som vi saknat tidigare, sade AIK-tränaren Patrick Englund.

Redan i bortamatchen mot Elfsborg visade "Ishi" att han behövs i laget, även om det inte räckte till poäng då.

Det var också Ishizaki som låg bakom AIK:s ledningsmål, 2-1, när han lugnt och behärskat tog tag i bollen utanför eget straffområde och byggde upp anfallet som Mattias Moström avslutade, också det med ett kanonskott utifrån.

- Det är bara att gratulera till segern och till två bra skott. AIK-spelarna var rappa medan vi såg sega ut, sade IFK-tränaren Bosse Johansson.

Svensson stabil

Men utan AIK-målvakten Håkan Svenssons än en gång stabila insats hade Göteborg kunnat göra 2-0 i första halvlek efter en farlig nick av Ijeh.

- Vi hade en hel del chanser i första halvlek, men hade problem i försvaret, sade Bosse Johansson.

IFK flyttade upp laget och försökte nå kvittering, vilket bäddade för AIK:s segermål. Med lite tur lyckades Daniel Hoch få med sig bollen och kom fri framför Bengt Andersson och slog in 3-1.

- Tredje målet var lite slarvigt av oss, men vi försökte komma i fatt och då är det sånt som händer, sade Johansson.

Jenny Danielsson/TT