VSK vände trenden mot BolticGöta

SPORTBLADET

"Två förluster fick räcka"

Båda mötena lagen emellan i allsvenskan slutade med seger för BolticGöta.

När lagen möttes i elitserien var plötsligt Västerås helt överlägset.

– Två förluster mot Boltic fick räcka, säger tremålsskytten Andreas Hammarbäck, 26, efter VSK:s 9–3-seger på Rocklunda.

Foto: KLAPP OCH TACK Andreas Hammarbäck gjorde tre mål för Västerås SK.

Drygt två timmar före avslag mot BolticGöta nåddes VSK av beskedet att anfallaren Patrik Anderbro stängts av två matcher efter det matchstraff han ådrog sig när han efter söndagsmatchen mot Villa Lidköping framförde sina synpunkter till domaren Tomas Ljung. I VSK-lägret hade man hoppats på att Anderbro helt skulle slippa avstängning.

I Anderbros frånvaro föll ett tungt offensivt ansvar på Michael Carlsson och Andreas Hammarbäck. Och duons insats på Rocklunda är det svårt att klaga på. Carlsson gjorde två mål – Hammarbäck tre.

Upp och ned...

Efter 4–2 i paus rann VSK ifrån i andra halvlek. Michaels Carlssons 5–2 mål drygt tio minuter efter paus följdes av ett äkta hattrick signerat Andreas Hammarbäck.

– Det har varit lite upp och ner både för mig och för laget tidigare under säsongen. Men det har gått bättre i Elitserien. Det är roligare att spela i Elitserien och det är lättare att spela bandy när man har roligt, säger Hammarbäck.

En av VSK:s främsta under onsdagen var vid sidan av anfallarna Ted Andersson som gjorde comeback efter sjukdom. Även han hamnade i målprotokellet genom att slå in 2-0 i början av matchen.

9–3-segern förde upp VSK till tredje plats i elitserietabellen, förbi Vetlanda, Sandviken och Broberg. BolticGöta parkerar fortfarande på jumboplatsen.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy