Kristiansson vann på nytt årsbästa

SPORTBLADET

- Det här betyder hur mycket som helst för framtiden

Stockholm

Stavhopparen Patrik Kristiansson visade OS-form i DN-galan.

Först tangerade han sitt säsongsbästa - därefter satte han ett nytt.

- Det här betyder hur mycket som helst för framtiden, sade han efter att ha vunnit på 5,80.

Patrik Kristiansson ville inte vara sämre än flickvännen Carolina Klüft, som vann längdhoppstävlingen. Men Kristiansson nöjde sig inte med att bara vinna. Han började med att tangera sitt säsongsbästa på 5,70, och efter det klarade han 5,80 i det andra försöket.

Men innan det lossnade gick det trögt i regnet på Stockholms Stadion. När han småpratade med "Carro" efter ett av hoppen såg han irriterad ut.

- Jag var sur för att det regnade. Men hon sade till mig att jag skulle sluta gnälla, och jag lyckades ta mig samman och vända sen, sade Kristiansson.

Det blev en spännande stavhoppstävling som Kristiansson vann före den hjälmförsedde amerikanen Toby Stevenson. Båda klarade 5,80, men Kristiansson klarade i andra försöket medan Stevenson tog i det sista.

Ribban höjdes därefter till 5,96, en centimeter högre än Stadionrekordet. En skaplig höjning med tanke på att 27-årige Kristianssons personbästa är 5,85.

- Det hade vi bestämt redan innan tävlingen, sade han.

Det första hoppet på rekordhöjden blev totalt misslyckat, men de andra två var desto bättre. Stevenson hade också två bra försök, men det blev ingen diamant för någon av hopparna.

- Det sista försöket var bra tekniskt sett och det var inte långt borta. Det här var en bra värdemätare och det känns positivt att jag börjar få ordning på grejerna. Men det allra viktigaste var att få in en bra känsla, sade Kristiansson.

Jenny Danielsson/TT