Pasjkin avancerade i skytteligan när IFK vann

SPORTBLADET

Vänersborgs ryss sänkte Kalix

Vem är svensk bandys mest formstarka anfallare just nu? Skytteligaledaren David Karlsson? Nej. Svaret är Misja Pasjkin, Vänersborg. I den superallsvenska premiärmatchen mot Västanfors gjorde 24-åringen fyra mål. Mot Kalix kom tre till. Vänersborg vann med 5-4 och toppar efter två omgångar Superallsvenskans tabell.

Pasjkin har i och med sina mål mot Kalix den här säsongen totalt kommit upp i 23 fullträffar och ligger för närvarane fyra i skytteligan efter David Karlsson, Magnus Muhrén och Ari Holopainen.

Vänersborg, som på grund av det oväder som drabbat Syd- och Mellansverige bara kunnat träna på stor is en gång under den senaste veckan, ledde med 4-1 i paus hemma på Isstadion och verkade ha läget under kontroll.

- Vi hade lite flyt i första och fick in några mål men tyvärr lyckades vi inte hålla i det riktigt, säger Vänersborgs tränare Magnus Nordin.

Vänderborg i gungning

Andra halvlek blev riktigt spännande. Kalix jobbade sig tillbaka in i matchen och när finländska stjärnskottet Mikko Aarni reducerade till 3-4 efter 63 minuter var Vänersborg i gungning. Misja Pasjkins tredje mål för kvällen tio minuter senare blev matchavgörande. Kari salo fick visserligen in 5-4 men norrbottningarna kom inte ikapp.

- Kalix är inget lag som lägger sig på rygg bara för att de ligger under. De krigar i 90 minuter, säger Nordin.

”Poängen är viktiga”

Kalix var bra - men det var Vänersborg som vann.

- Poängen är viktiga. Är man med nu i början kan man slappna av lite längre fram. Det krävs 3-4 poäng till, sedan är man på säker mark och riskerar i alla fall inte att åka ur, säger Nordin.

- Vi har ett ungt lag med många nya spelare och är under utveckling. Mot de bästa lagen räcker vi inte till redan i år, men på sikt kan vi bli riktigt bra. Det är lite av en nystart för oss i år, det är inget att sticka under stol med.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy