Elfsborg upp från jumboplatsen

SPORTBLADET

Tog första bortasegern för säsongen

TRELLEBORG (TT)

Nu ligger Elfsborg inte längre sist i allsvenskan. Lasse Nilssons 1–0-mål sex minuter före slut i den viktiga kampen mot Trelleborgs FF blev matchens enda.

Stundtals var det riktigt bra spel i bottenmötet, men det krävdes ett grovt försvarsmisstag för att spräcka storspelande TFF-målvakten Fredrik Perssons nolla.

– Tyvärr gör Thomas Magnusson ett jättemisstag när han tappar bollen. De vänder spelet och Lasse Nilsson slår till.

– Synd, Elfsborg tycker säkert att det är kul. Men målet kom mitt i vår bästa period under matchen. Efter våra byten hade vi verkligen fått spelet att stämma. Spets i anfallet fick vi först när vi satte in Kenneth Gustafsson och vi började mata in långa bollar mot honom och han kunde utnyttja sin styrka, tyckte Trelleborgs FF-tränaren Ulf Larsson.

Tränat på passningar

För Elfsborg var det en sällsynt viktig seger och tränaren Magnus Haglund framhöll att det även var ett kvitto på att jobbet laget lagt ner under det långa speluppehållet har lönat sig.

– Nu är vi krya efter alla skador. Dessutom har vi övat mycket på vårt passningsspel. Efter paus visade vi det.

– Den första halvleken kan jag inte vara nöjd med. Vi var slarviga och deras Justice Christopher fick styra alldeles för mycket på mitten. Samtidigt förlorade vi för många 50/50-bollar. Jag höjde rösten i pausen och vi fick ordning på det mesta, tyckte Elfsborgstränaren.

I Trelleborgs FF gjorde det kanadensiska nyförvärvet Stephen Ademolu debut och visade stundtals sin omskriva snabbhet. Han lärt ha gjort 10,76 på 100 meter.

– Två stora chanser fick jag. Eftersom vi inte vann kan jag inte vara nöjd. Jag spelar för att vinna.

– På den sista chansen, som kom i slutminuten, måste avslutet ha tagit på någon spelare. Annars tror jag att det blivit mål, sa Ademolu när han pustade ut efter matchen och vårdade en ögonbrynsskada. När jag fick den har jag faktiskt ingen aning om, berättade han.

Justice visade klass

Matchens store lirare var Trelleborgs FF:s mittfältare Christopher Justice.

Han tröttade dock rejält i den andra halvleken. Kanske en anledning att Elfsborg kunde avsluta så starkt?

– Justice visade att han är en klasspelare. Han var klart bäst i dag, berömde Ulf Larsson.

– Att vi gjorde mål när vi gjorde det var kanske inte så logiskt. Men att vi gjorde mål var logiskt, sammanfattade en lättad Magnus Haglund.

Matchens betydelse hade tydligen inte gått fram till Trelleborgspubliken. 2657 var årets hittills sämsta siffra i allsvenskan.

TT