Motorsport

Världsmästaren snabbast

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Carlos Sainz slog tillbaka i Dakarrallyt - tungt för mc-favoriten Cyril Despres

Foto: TT

Den längsta etappen krävde sin mästare.

En världsmästare.

Carlos Sainz är ny ledare av Dakarrallyt.

Den fjärde etappen kördes mellan San Juan och Chilecito, totalt var det 657 km. Den första delen avgjordes i öknen, sedan följde en bergsklättring och därefter gick det utför på ett stenigt underlag som ställde till problem för däcken. Nasser Al Attiyah var snabbast till den neutrala zonen, Sainz 33 sekunder bakom,  och under klättringen utökade han sin ledning till fyra minuter. När det sedan gick utför kom Carlos Sainz i kapp och förbi.

– På den andra delen var det en delning efter mätpunkten och vi körde till höger. Efter ett tag insåg vi att vi borde ha kört till vänster och bytte riktning. Det var ändå ingen större fara, jag tror att alla gjorde samma misstag, säger Sainz.

Miss av mästaren

 Stephane Peterhansel var tvåa och Al Attiyah var trea i mål.

I mc-klassen var Juan Pedrero Garcia snabbast, av förarna i toppen gick Marc Coma bäst och han minskade avståndet till  Joan Barreda Bort och efter fyra dagar är det tre minuter.

För fjolårssegrare Cyril Despres var den sista kilometerna riktigt tuffa, han förlorade 41 minuter och är nu längt från täten. Även Sam Sunderland som vunnit en etapp i år hade det tungt. Han bröt efter motorproblem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally

Dakarrallyt