Storslam för talangen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Dubbelseger och max antal poäng för Felix Rosenqvist - nu jagar han EM-titeln

Felix Rosenqvist fortsätter att vinna lopp
Felix Rosenqvist fortsätter att vinna lopp

Felix Rosenqvist tog storslam.

En dubbelseger och max antal poäng.

Nu slåss svensken om mästerskapssegern.

Felix Rosenqvist trivs på Zandvoort i Holland. Där har Mückeföraren vunnit prestigefyllda F3 Masters två gånger, vilket bara F1-föraren Valtteri Bottas har lyckats med tidigare och där har han också varit framgångsrik i andra sammanhang.

Han inledde helgens tävlande i EM för formel 3 med att köra till sig två pole positions (den ena med en marginal på mer än fyra tiondelar) och han körde sedan in som tvåa i det första loppet bakom ryssen Daniil Kvyat, men eftersom denne klassas som gästförare fick svensken 25 poäng.

Därefter körde 21-årige Rosenqvist hem ytterligare två segrar - och tog totalt 75 poäng.

Rosenqvist historisk

Det är andra gången i år som svensken kör in på det maximala poängantalet under en tävlingshelg och han är den enda föraren någonsin som kört in max antal poäng under en EM-helg.

–  Det har varit en helt otrolig helg. Jag hade inte räknat med att åka härifrån mindre än tio poäng från mästerskapsledning, och nu är vi definitivt med i matchen på allvar igen, säger Felix Rosenqvist som också slog sitt eget banrekord från 2012 och noterades för snabbaste varvet i två av de tre loppen.

- Vi har tagit maximalt med poäng, vunnit två av tre race, varit snabbast i kvalet och dessutom noterat två snabbaste varv och ett nytt banrekord  det hade kunnat vara sämre! Ett stort tack till teamet som har gjort ett otroligt bra jobb den här helgen.

Jagar EM-titeln

Inför helgen hade han 72,5 poäng upp till mästerskapsledaren Raffaele Marciello (Italien), efter svenskens storslam skiljer det bara 9,5 poäng till italienarens favör och det är 150 poäng kvar att tävla om.

 – Nu gäller det att fokusera stenhårt på de sista två deltävlingarna och försöka att bibehålla den här formen även i Italien och Tyskland, säger svensken i ett pressmeddelande.

Nästa deltävling avgörs i Italien, på Vallelunga och där har svensken aldrig tidigare tävlat. Veckan efter avgörs EM-finalen på Hockenheim i Tyskland.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN