Emma Green Tregaro och Yannick Tregaro skiljer sig

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Höjdhoppsstjärnan och tränaren avslutar äktenskapet

1 av 11 | Foto: BILDBYRÅN

Emma Green Tregaro, 29, och Yannick Tregaro, 35, skiljer sig.

Men höjdhoppsstjärnan och tränaren fortsätter just nu att arbeta tillsammans.

– Vi är precis klara med dagens träning och satsar mot inne-VM, säger Yannick till Sportbladet.

Den 12 mars 2011 gifte sig Emma Green Tregaro med sin tränare Yannick Tregaro. Nu avslutar paret äktenskapet efter att ha flyttat isär. Skilsmässoansökan hos Göteborg Tingsrätt lämnades in i fredags och betalades i dag.

– Det har växt fram under en tid. Sådant här sker inte över en natt. Det är som det är. Det var inte det vi tänkt från början, men nu är det så. Det är inte så mycket att säga om. Det är jättetråkigt, men det är bra också, vi har bestämt oss och då gäller det att gå vidare på ett positivt sätt, säger Yannick Tregaro till Sportbladet.

Emma skriver om uppbrottet på sin blogg:

”Livet tar ibland oanade vägar och jag trodde när jag svarade ja, inför familj, vänner och vigselförrättare. Ja, till Yannick, om att dela glädje och sorg, att det skulle vara vi två, tills en av oss ”kolade vippen”… Det var så jag såg på min och vår verklighet. Men nu knappt tre år senare, visar det sig inte längre vara så. Det är inte längre min eller vår verklighet. Vi går istället skilda vägar. I alla fall skilda på äktenskapsfronten.”

”Får se vart allt landar”

Yannick har tränat Emma sedan 2005 och samarbetet fortlöper än i dag.

– Vi är precis klara med dagens träning och satsar mot inne-VM, hon är i bra form. Vi är vänner fortfarande och jobbar fortfarande tillsammans.

Men att det professionella samarbetet fortsätter är inte helt skrivet i sten.

– Jag kan inte ta något för givet. Vi får se vart allt landar och hur det blir. Det känns ändå att vi har intentioner att fortsätta samarbeta.

Hur mår du över det hela?

– Jag mår bra, jag känner inte att jag behöver prata allmänt om hur jag mår.

Under fjolårssäsongen plockade Emma Green Tregaro brons vid inomhus-EM i Göteborg. Vid VM i Ryssland senare under året slutade hon femma och skapade rubriker runt om i världen efter att ha målat sina naglar i regnbågens färger som en protest mot de ryska antigay-lagarna. 

I år har hon redan hunnit med ett rejält formbesked när hon hoppade 1,97 på höjdhoppsgalan i Tjeckien i slutet på januari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN