”Jag ska dansa med flygvärdinnorna”

Efter skadehelvetet - nu ska hon fira

Tyskan Andrea Petkovic vann i Charleston.
Tyskan Andrea Petkovic vann i Charleston.

Efter skadehelvetet vände hon allt och blev en vinnare igen.

Nu lovar tennisspelaren Andrea Petkovic att fira på flygplanet.

– Jag ska dansa med flygvärdinnorna, säger hon enligt AP.

Andrea Petkovic, 26, låg på topp tio i världsrankningen för tre år sedan. Hon var en av de som slogs om förstaplatsen. Men då anlände hennes personliga helvete. Skadorna.

Rygg, fötter och knän satte stopp för tyskans framfart och hon rasade över hundra platser på världsrankninglistan. Då var hon på väg att både lägga tennisracket och skor på hyllan.

Den stora belöningen

– Jag tror att den allra värsta stunden var under Franska öppna i fjol när jag förlorade i andra omgången av kvalturneringen mot en tjej som var rankad runt 160, och jag spelade uselt. Då ville jag lägga av, säger hon, enligt AP.

Men 26-åringen valde att fortsätta kämpa och nu kom hennes stora belöning, för alla gånger hon valde att kämpa vidare.

"Jag ska bli full"

Hon vann Family Circle Cup i Charleston, USA. Den största framgången i hennes karriär. En vinst som gjorde att hon klättrade tio platser på världsrankningen. Från 40:e till 30:e plats. Ett resultat som också fick henne att lova fest – på flyget.

– Jag ska dricka champagne fast jag inte gillar champagne. Men jag ska dricka lite på flygplanet bara för själva grejen, säger hon och fortsätter:

– Jag ska bli full, även om jag aldrig brukar bli full på flygplan. Det ska jag bli. Och så ska jag dansa med flygvärdinnorna, säger hon.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN