Från 30 kronor – till mångmiljonär

SPORTBLADET

28-årige Dario blev stormrik från ingenting: ”Måste tro på sig själv”

Foto: Dario Minieri

Han har en VM-titel i bagaget och dokumenterade turneringsvinster på nästan 15 miljoner kronor.

Nu avslöjar italienska stjärnan Dario Minieri att han byggt upp hela sin förmögenhet från ynka fem dollar – ungefär 30 kronor.

– Jag lärde mig att det viktigaste är att tro på sig själv, säger han.

28-årige Dario Minieri har visserligen haft ett par förhållandevis magra år, men det går knappast någon nöd på den italienske stjärnan. 

PokerStars-proffset har dokumenterade turneringsvinster, live och online, på sammanlagt 14,7 miljoner kronor enligt de pålitliga statistiksajterna HendonMob (live) och Pocket Fives (online). 2008 tog han karriärens hittills enda WSOP-armband, eller VM-titel om man så vill, för motsvarande 3,5 miljoner kronor men redan året innan blev omskriven för att ha plockat ut en gratis Porsche Cayman S för sina hopsamlade bonuspoäng hos PokerStars.

"Allra lägsta nivån"

Men det var knappast så att Dario Minieri inledde sin karriär med att spela om miljonbelopp. I ett färskt blogginlägg avslöjar italienaren att han inledde sin resa mot ära och förmögenhet som 18-åring med bara fem dollar på pokerkontot.

– Fram till dess hade jag bara spelat sit'n'gos och turneringar. Men när du är nere på mindre än fem dollar på kontot så kan du inte riskera alltihop i en turnering, du borde inte göra det i alla fall. Så jag satte mig ned på den allra lägsta nivån, 0,01/0,02 dollar, där jag åtminstone hade lite blinds att jobba med, säger han.

Experimentet lyckades. Dario Minieri spelade upp sig till lite drygt 300 dollar eller strax under 2 000 kronor och resten är som man säger historia.

"Tro på mig själv”"

– Med mer än 300 dollar på kontot kunder jag börja spela turneringar igen och plötsligt var jag på väg att bygga upp min rulle och spela på högre nivåer. Men det viktigaste på den resan, från fem dollar till över 300, var att jag började tro på mig själv och inse att jag kunde bli bra på poker, säger han.

Dario Minieri säger att den resan fortfarande är en av de bästa minnena han har från sin pokerkarriär och slår ett slag för de lägsta nivåerna som han menar kan vara avgörande för hela den framtida karriären.

– Folk glömmer dem ibland och ger dem inte så mycket uppmärksamhet. Men för mig var det på de lägsta nivåerna jag lärde mig mina viktigaste pokerläxor, och det var där jag hittade tron på mig själv, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker