Mångmiljonärens galna vad – som gick överstyr

Tvingades köpa ut sig efter nio dagar: ”Nåt jag inte ville göra”

Antonio Esfandiari skulle få motsvarande 3,3 miljoner kronor – om han inte hade sex på ett helt år.

Men redan efter nio dagar fick pokermiljonären nog och köpte sig ur vadet.

– Som man, vad är det för syfte med att finnas till då, säger han.

Det var under en blöt kväll i Stockholm förra året som Antonio Esfandiari, etta på listan över tidernas mest vinnande liveturneringsspelare med sina drygt 26 miljoner inspelade dollar, och den pokerspelande affärsmannen Bill Perkins ingick ett vad.

Antonio Esfandiari skulle få 500 000 dollar, motsvarande 3,3 miljoner kronor, om han höll sig ifrån att ha sex på ett helt år.

"Var inte ens orolig"

– Vi var i Sverige och drack. Efter några gin och tonic kom ämnet upp på nåt sätt. Min polare Bill Perkins sa att jag skulle få en miljon dollar om jag kunde vara utan i ett år. Jag har respekt för pengar så jag sa att jag skulle kunna göra det för 500 000, säger Antonio Esfandiari till Pokerstrategy.com.

De båda tog i hand på vadet och Esfandiari säger att det var hur lugnt som helst i början, sen insåg han vad han hade gjort.

– Jag var inte ens orolig. Jag ägnade några dagar åt att göra lite efterforskningar och ringa några vänner som visste vad jag gått med på. Och då insåg jag att hur mycket jag ändå trodde att jag kunde klara det, så var det nåt jag inte ville göra. Som man, vad är det för syfte med att finnas till då? Att lägga en sån sak, en av de viktigaste sakerna, på is i ett år skulle vara väldigt tufft.

"Han gick med på det"

Nio dagar in i vadet skrev Antonio Esfandiari ett brev till Bill Perkins där han vädjade att få köpa ut sig från vadet, för en summa han inte vill avslöja.

– Jag erbjöd mig att köpa ut mig för X pengar, och han gick med på det. Hade han velat ha mer än så hade jag förmodligen inte betalt honom. Men jag bara betalade och fick det gjort. Så ja, det är sant och jag köpte ut mig. Och jag är glad att det här är ur världen, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN