Efter Blixts gåva: ”Jag är kändis här”

Succésvenskens gåva till reportern en snackis

Före och efter.
Före och efter.

Sportbladets reporter Johan Linderstam uppmärksammas för sin klädstil på Augustas officiella hemsida.

Detta sedan självaste Jonas Blixt har kommit till undsättning och gett honom en pikétröja.

– Om han vinner nu så måste jag ju betraktas som en ”lucky charm”, skämtar Linderstam.

Det är varmt i Georgia, så Sportbladets reporter Johan Linderstam har valt bekväma kläder i stället för förnäma kläder när han bevakat US Masters på Augusta National Golf Club.

”Nu är jag kändis”

Men efter lördagens runda kom självaste Jonas Blixt fram och gav honom en pikétröja, något som tävlingens egna reportar inte var sena att snappa upp. På officiella hemsidan skriver de om gåvan – och levererar en pik till Linderstam.

”Svenske journalisten Johan Linderstam har dragit åt sig många blickar ute på banan under veckan. Linderstam har klätt sig i t-shirts som kan beskrivas som urtvättade och slappa – och då är vi generösa”.

– Nu är jag ju kändis här för fan, skrattar Linderstam.

Hur känns det att få den stämpeln?

– Det är lugnt. Alla är så jävla överklädda och tar sig själva på så enormt stort allvar, så det krävs någon som kan balansera upp det lite. Och när det är 28 grader i skuggan och typ 45 i solen så föredrar jag att se lite ”showigare” ut i stället för att klä mig i svarta finkläder och må som ett kräk.

Vad kör du för utstyrsel i dag?

– I dag har jag världens snyggaste tröja på mig.

Pikétröjan du fick av Blixt?

– Jajamen.

”Alla började garva”

Hur reagerade du när du fick den?

– Det var coolt. Han kom fram och bara: ”Tjena Johan, jag har en present till dig”. Alla började garva, jag med. Men det är ju lite häftigt när killen som ligger trea i Masters kommer fram och ger bort en pikétröja. All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, som man säger. Och om han vinner nu så måste jag ju betraktas som en ”lucky charm”, haha.

Nu har du ju redan fått en pikétröja, så vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Blixt vinner Masters.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN