Corassani tog en annorlunda seger

SPORTBLADET

UFC-svensken tog tredje raka när motståndaren diskvalificerades

Akira Corassanis tredje match i UFC slutade nog inte riktigt som han hade tänkt sig.

Men seger blev det för svensken då hans motståndare Maximo Blanco, 30, delat ut ett otillåtet knä.

– Det här är inte så jag vill vinna fajter, säger svensken efter matchen.

31-årige Hamid ”Akira” Corassani belönades med ett UFC-kontrakt efter hans insatser i 14:e säsongen av tv-showen The ultimate fighter (TUF). Sedan dess har göteborgaren gått två matcher; seger i debuten mot Andy Ogie följt av en poängseger mot Robbie Peralta i UFC i Globen i våras.

När finalen av säsong 18 av TUF avgjordes i natt fick Corassanis tredje framträdande i UFC-oktagonen plats på underkortet. Men slutet blev nog inte riktigt vad någon hade kunnat vänta sig.

Över efter 25 sekunder

Svenskens motståndare från Venezuela, Maximo Blanco, öppnade chockartat med ett flygande knä och Corassani såg ut att hamna i omedelbar knipa. Svensken kunde dock ta sig upp snabbt från nertagningen och det var då som matchen avgjordes.

Blanco landade ett knä mot huvudet när svensken hade sitt knä och en hand i marken. Otillåtet säger reglerna.

– Han gillar att knäa folk när de är på väg upp så jag försökte att skydda mig, mest revbenen för jag väntade mig inte att det skulle ta i huvudet, sa Akira efter matchen.

Akira såg inte ut att kunna återhämta sig under avbrottet som följde, och Blanco diskades då domaren Mario Yamasaki bedömde det otillåtna knäet som medvetet.

Corassanis tredje raka seger var ett faktum redan efter 25 sekunder.

”Tränar mycket i Japan”

– Ingen disrespekt mot Maximo, men han har en historia med flera otillåtna incidenter. Han tränar mycket i Japan där vissa saker är tillåtna men som inte är tillåtna här, det kanske är det som han inte förstår, säger svensken och betonar att det inte var på det här sättet som han ville vinna.

Blanco ångerfull

– Jag ber om ursäkt till Akira, det kändes som att knäet var ok, säger Blanco efter förlusten.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA