Stjärnorna som spelar kort om miljoner

Världsmästare, OS-legendarer och folkliga hjältar

Petter Northug, Gerard Pique och Michael Phelps har mycket gemensamt.
De är världsmästare i sina idrotter, har tjänat stora pengar och är älskade av mängder av människor.

Dessutom har de ytterligare en koppling – som alla inte känner till:
De älskar poker – och spelar om miljoner.

Förmågan att koncentrera sig, vinnarinstinkten och kunskapen om hur man hanterar motgångar.

Egenskaperna som krävs för att bli en bra pokerspelare liknar i många fall de som krävs för att bli bra i idrotter som fotboll, ishockey och skidor.
Kankse är det därför inte speciellt konstigt att många idrottsstjärnor även satsar på poker – både före och efter karriären.

Northug i VM

I poker-VM som nyligen spelades i Las Vegas såg vi många stora idrottsstjärnor, bland andra NHL-målvakten Roberto Luongo, skidstjärnan Petter Northug och simlegendaren Michael Phelps.
Ingen av dem nådde dock några framskjutna placeringar, men alla har – precis som flera andra idrottsstjärnor – vunnit stora pengar tidigare.

Här nedanför följer en sammanställning på några olika idrottsstjärnors poker och deras pokerkarriärer.
Petter Northug
Har spelat fyra poker-VM. Lyckades bäst i sitt första, 2010. Då kom han på plats 653 av 7 319 startande. Det gav honom 21 327 dollar, motsvarande ungefär 140 000 kronor. Han spelar dessutom nätpoker regelbundet på höga nivåer och blev i våras sjua i en stor turnering vilket gav honom 400 000 kronor
Gerard Pique
Piqué var kanske den idrottare som rönte störst uppmärksamhet i Las Vegas under poker-VM. Han tog sig vidare från den första dagen men lyckades inte nå pengarna. Han står noterad för en pengavinst i en liveturnering, då han slutade trea i en sidoturnering vid Barcelonas European Poker Tour-tävling 2011, vilket gav honom 40 950 euro.
Michael Phelps

Sedan Phelps lade ner simkarriären efter London-OS i fjol har han regelbundet synts på casinon runt om i världen, där han spelar om enorma summor. I somras gjorde han VM-debut, men det gav honom inga pengar. Han har pratat mycket om sin nya pokerkarriär och tycks vara bra. Enligt diverse rykten har han vid olika tilläfllen vunnit sexsiffriga belopp.

Roberto Luongo
Luongo, som har både OS- och VM-guld på meritlistan, har en hockeykarriär som tycks vara nedåtgående. Men pokern går bra. I fjol kom han på plats 634 av 6 598 startade i VM, vilket gav honom 19 227 dollar. I år tog han sig vidare från den första dagen, men åkte ut under dag 2 och fick inga pengar.
Teddy Sheringham

Engelsmannen, som hade en lång och framgångsrik fotbollskarriär, och han visar nu tecken på att få en lång och framgångsrik pokerkarriär också. Han har redan 20 pengavinster i större liveturneringar noterade, varav en i poker-VM. Den kom i fjol, då han slutade på plats 388. Totalt har han vunnit över 2,1 miljoner kronor på livepoker.

Dessa idrottare syns också i pokerturneringar med jämna mellanrum:
Marcus Hellner

Ronaldo

Boris Becker

Tomas Brolin
John Carew

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN