Fick 117 miljoner – var allting fejkat?

Anklagas efter omtalade matchen: ”Inte svårt...”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Floyd Mayweather fick 860 000 kronor i sekunden när han besegrade den japanske kickboxaren Tenshin Nasukawa.

Nu anklagas matchen för att ha varit fejkad.

– Jag har sett bättre skådespelarinsatser i porrfilmer, säger förre UFC-stjärnan Brendan Schaub.

Förra helgen gick den 41-årige legendaren Floyd Mayweather Jr. en uppvisningsmatch mot den japanske kickboxningssensationen Tenshin Nasukawa, 20.

Matchen skulle avgöras över tre ronder á tre minuter, men redan efter 136 sekunder kastade japanens team in handduken sedan Nasukawa blivit knockad tre gånger.

Efteråt bröt han dessutom ut i tårar.

Fick 117 miljoner

Enligt uppgift fick Mayweather 13 miljoner dollar (motsvarande 116,7 miljoner kronor) för att ställa upp i matchen. Eftersom den bara varade i 136 sekunder blev den effektiva lönen 860 000 i sekunden.

Efteråt erkände han att allting var ett jippo.

– Det handlade bara om ren underhållning – vi hade väldigt kul. De ville få till den här matchen i Japan, så jag svarade: ”varför inte?”, sa amerikanen enligt BBC.

”inte svårt att fejka”

Nu anklagas matchen för att ha varit rakt igenom fejkad. Förre UFC-stjärnan Brendan Schaub är en av flera som tror att det var uppgjort redan på förhand att Nasukawa skulle bli knockad – och han ifrågasätter även japanens reaktion (tårarna) efteråt.

– Jag har sett bättre skådespelarinsatser i porrfilmer, säger Schaub till Boxing Scene och fortsätter:

– Floyd gör ju bara sin grej. Han ska vinna matchen och det är inte så svårt att fejka. Tenshin däremot, behöver ta skådespelarlektioner. De borde ha anlitat någon som kunde hjälpa honom att fejka en knockout, att få ett slag i ansiktet och allt det där. Självklart är det fejkat, men vem bryr sig?, säger Schaub.

Publicerad:

LÄS VIDARE