”Silver-Lisa:” Det är VM-guldet jag vill ha

SPORTBLADET

Nordén överlägsen i Stockholm: Jag fick en sådan adrenalinkick

1 av 3

Såret på tummen stoppade inte Lisa Nordén.

För den stora svenska publiken tog hon hem ­segern i VM-deltävlingen och nu finns bara ett mål i sikte.

– Det är VM-guldet jag vill ha, säger hon.

Efter OS-silvret har formen bara fortsatt gå uppåt för Lisa Nordén. VM-serien på hemmaplan skrämde ­inte alls utan hon gick ut och visade alla att insatsen i London inte var någon lyckoträff.

– Jag borde ha varit mer nervös men det var jag inte. Kroppen kändes bra och jag såg fram emot att få gå ut och tävla.

”Ingen taktik”

Det absolut sista Nordén gjorde före simningen började var att plocka bort en hudflik från tummen. Två dagar före triathlontävlingen skar hon sig med brödkniven. Den händelsen lämnade ett sår på hennes kropp som i övrigt var i perfekt form.

– Jag bara sprang i dag och körde mitt egna lopp. Det fanns ingen taktik.

Efter 750 meter simning och 20 kilometer cykling så växlade Lisa till löpningen som etta och redan vid första varvet på sträckan så skaffade hon sig en lucka.

– Vid sista vändpunkten på bron så såg jag avståndet till närmaste konkurrent och då visste jag att jag hade en god chans att hålla ledningen hela vägen.

Vid målgången kom segerjublet men det som visade hennes överlägsenhet tydligast var att konkurrenterna bokstavligen lade sig ner av utmattning efteråt medan Lisa gick raka vägen för att möta medierna. Till syntes helt oberörd.

Firade med familjen

– Jag fick en sådan adrenalinkick att man inte vet om hur trött man är och hade därför krafter krav till ett ärevarv också, men inte mer än så, säger hon.

I går kväll firade hon med familjen men redan i dag börjar fokus på framtiden. Helgen, 29-30 september är det den sista tävlingen i ­Yokohoma före VM-finalen och Lisa har redan bestämt sig för att satsa.

– Jag har chans på medalj nu och det är guldet jag siktar på.