Svenske talangen klar för Kimis stall

SPORTBLADET

Jimmy Eriksson till Lotus

Lotus satsar svenskt.

F1-stallet har skrivit kontrakt med Jimmy Eriksson.

– En sådan chans är varje racingsförares dröm, säger han.

20-åringen från Tomelilla ska köra för Lotus i F3 nästa säsong. Han får dessutom en plats i Lotus förarutvecklingsprogram, det har tagits fram för att utveckla talangerna genom racingens olika klasser mot slutmålet Formel 1.

Tillverkaren Lotus gör comeback i F1 i år, man har tagit över det stall som tidigare hette Renault och kör med Romain Grosjean och Kimi Räikkönen. Det första F1-testet gick över förväntan, men det andra tingades stallet avbryta efter problem med chassit. Till nästa veckas test i Barcelona är stallet tillbaka på banan.

”Varje förares dröm”

– En sådan här chans är varje racerförares dröm att få, och jag är enormt glad över möjligheten att få jobba tillsammans med ett så historiskt märke som Lotus, säger Jimmy Eriksson.

– Det känns grymt att få vara en liten del av ett av motorvärldens just nu starkaste och mest offensiva företag, med möjlighet till stöd i alla relevanta serier upp till Formel 1 – inklusive GP3 och GP2. Vi diskuterade en fortsättning i Formula 3 Euro Series under vintern och hade kunnat välja att stanna kvar där, men när samtalen med Lotus tog form var det ett enkelt beslut att fatta – särskilt efter att jag testat bilen i Barcelona i slutet av förra året. Jag är oerhört laddad inför säsongen, och ska göra mitt absolut bästa för att återbetala det här förtroendet.

Nystartat stall

Lotus F3-stall är helt nystartat och har vuxit fram r stallet som tidigare hette Team Motopark, det team som Eriksson kört för de tre senaste säsongerna. Stallet ska tävla i tyska mästerskapet ATS Formula 3 Cup, en serie Eriksson körde 2010.

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta jobba med Jimmy under ytterligare en säsong, och det visar att han har stor tillit till oss, säger stallchefen Timo Rumpfkeil.

– Vi är Lotus och vårt uppdrag är att utbilda de mest lovande juniorerna för en eventuell framtida roll i Formel 1. Vår koppling till F1-teamet kommer att vara till nytta för alla förare i utvecklingsprogrammet – och Jimmy är värd den här chansen. Vi har jobbat hårt i vinter, och målet måste vara att vinna så många race som möjligt och att slåss om mästerskapet.

Säsongen startar med tester på EuroSpeedway Lausitz den 11 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1