Svenske talangen klar för Kimis stall

avAnna Andersson

Publicerad:

Jimmy Eriksson till Lotus

Foto: MOTORSPORTPUBLICATION

Lotus satsar svenskt.

F1-stallet har skrivit kontrakt med Jimmy Eriksson.

– En sådan chans är varje racingsförares dröm, säger han.

20-åringen från Tomelilla ska köra för Lotus i F3 nästa säsong. Han får dessutom en plats i Lotus förarutvecklingsprogram, det har tagits fram för att utveckla talangerna genom racingens olika klasser mot slutmålet Formel 1.

Tillverkaren Lotus gör comeback i F1 i år, man har tagit över det stall som tidigare hette Renault och kör med Romain Grosjean och Kimi Räikkönen. Det första F1-testet gick över förväntan, men det andra tingades stallet avbryta efter problem med chassit. Till nästa veckas test i Barcelona är stallet tillbaka på banan.

”Varje förares dröm”

– En sådan här chans är varje racerförares dröm att få, och jag är enormt glad över möjligheten att få jobba tillsammans med ett så historiskt märke som Lotus, säger Jimmy Eriksson.

– Det känns grymt att få vara en liten del av ett av motorvärldens just nu starkaste och mest offensiva företag, med möjlighet till stöd i alla relevanta serier upp till Formel 1 – inklusive GP3 och GP2. Vi diskuterade en fortsättning i Formula 3 Euro Series under vintern och hade kunnat välja att stanna kvar där, men när samtalen med Lotus tog form var det ett enkelt beslut att fatta – särskilt efter att jag testat bilen i Barcelona i slutet av förra året. Jag är oerhört laddad inför säsongen, och ska göra mitt absolut bästa för att återbetala det här förtroendet.

Nystartat stall

Lotus F3-stall är helt nystartat och har vuxit fram r stallet som tidigare hette Team Motopark, det team som Eriksson kört för de tre senaste säsongerna. Stallet ska tävla i tyska mästerskapet ATS Formula 3 Cup, en serie Eriksson körde 2010.

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta jobba med Jimmy under ytterligare en säsong, och det visar att han har stor tillit till oss, säger stallchefen Timo Rumpfkeil.

– Vi är Lotus och vårt uppdrag är att utbilda de mest lovande juniorerna för en eventuell framtida roll i Formel 1. Vår koppling till F1-teamet kommer att vara till nytta för alla förare i utvecklingsprogrammet – och Jimmy är värd den här chansen. Vi har jobbat hårt i vinter, och målet måste vara att vinna så många race som möjligt och att slåss om mästerskapet.

Säsongen startar med tester på EuroSpeedway Lausitz den 11 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1