Patrik Sandell gör succé i kaosrallyt

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Spöregnade & var dimma”

Foto: SCANPIX
Patrik Sandell.

Patrik Sandell gör succé i Portugal.

Svensken är fyra i VM-rallyt.

– Allt har gått enligt planen, säger han.

Den ena favoriten efter den andra har kört bort sig under de tuffa förhållandena som råder i Portugals VM-rally. Först försvann VM-ledaren Sebastien Loeb, Citroën efter en krasch under torsdagen och under fredagen var det två andra favoriter som inte höll. Under den femte och den sjätte specialsträckan kastade Ford bort en dubbelledning sedan både Jari-Matti Latvala och Petter Solberg tvingats bryta loppet.

Hos Ford var stämningen låg efter den tunga dagen med regn, lera och dimma.

– När Jari tvingades bryta så slog jag av på tempot på nästa specialsträcka och jag ville inte köra snabbare än Mikko Hirvonen, säger Petter Solberg till World Rallye Radio.

”Vägg av dimma”

– Men plötsligt var det en vägg av  dimma en meter fram för mig. Jag bromsade för en höger kurva, jag missade linjen något och även om bilen inte blev långsammare så fastnade jag. Jag försökte att ta mig loss, men även om man verkligen ser sig för och räknar med att det kan kosta tid så kan det hända sådana saker.

Fords båda bilar kommer att starta under lördagen världsmästare Sebastien Loeb däremot är redan borta ur tävlingen efter sin olycka.

fredagens avslutande tre sträckor ströks på grund av det dåliga vädret, det är så illa att vägarna har spolats bot på vissa ställen och efter två dagar leder nu Fords Mikko Hirvonen, på fjärde plats återfinns Patrik Sandell och Maria Andersson.

Såg bara två meter”

– Det spöregnade och var dimma. Man såg bara två meter. Jag bestämde mig redan på första sträckan att bara köra mitt eget race utan att snegla på de andra. Hitta min rytm och hålla mig på vägen, säger svensken i ett pressmeddelande.

Han är väldigt nöjd med sin inledning av rallyt och nu återstår 26 mil av tävlingen.

– Riktigt tråkigt att man tvingas stryka sträckor, men det finns ingen återvändo så som det ser ut på sina ställen. Men vi är skitnöjda med resultatet som 4:a totalt. Allt har gått enligt planen att köra smart och avancera, säger svensken till sin hemsida.

– Vi har två långa dagar kvar, i morgon precis kommer vi, precis som idag  att köra tre sträckor två gånger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally