”Mitt mål är att ta hem bältet till Sverige”

SPORTBLADET

Sveriges största MMA-stjärna Alexander Gustafsson, 25, har tilldelats sin nästa utmaning. Ingen mindre än förre UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua, 30, väntar för Gustafsson.

– Jag har knappt hunnit smälta det men det känns bra. Jag är redo för den här typen av motstånd, säger Alexander Gustafsson.

Sedan Alexander Gustafsson utklassade Thiago Silva inför hemmapubliken i Globen i våras har det spekulerats om vem som står på tur härnäst för ”The Mauler”. Flera experter har uttryckt sin önskan att se svensken möta den regerande titelhållaren Jon Jones i en match om bältet. Men UFC själva vill hålla lite på Gustafsson som räknas som ett av de största framtidsnamnen inom sporten. Efter mycket spekulation blev det så klart att det blir den förre mästaren Mauricio ”Shogun” Rua som blir nästa utmaning för den långe svensken. Segraren i den matchen kommer troligen stå först i kön för en titelmatch mot Jon Jones.

– Mitt mål är att ta hem bältet till Sverige och jag möter de jag måste möta för att ta mig dit. Det är dags för mig, jag är redo och den här matchen är perfekt.

”Hitta en ny gameplan”

Alexander Gustafsson har under det senaste året vuxit till en storstjärna inom MMA-organisationen UFC, inte minst efter den imponerande uppvisningen inför 15 000 hemmasupportrar i Globen. Då vann han tack vare en överlägsen boxning, men mot Rua kommer det enligt Alex se annorlunda ut.

– Det är två helt olika motståndare. Varje motståndare har sina bra och dåliga sidor. Jag kommer hitta en ny gameplan och ta till alla knep jag kan för att vinna matchen. Vad som helst kan hända.

Lång uppladdning

Matchen går av stapeln först den 8 december på galan UFC on Fox 5 vilket ger hela fyra månader av uppladdning, en ovanligt lång tid.

– Det är väl både bra och dåligt. Jag hade gärna gått match tidigare men det spelar egentligen ingen roll. Det har varit lite off under sommaren men nu börjat tävlingssäsongen igen. Det är skönt att ha en motståndare klar och jag ser verkligen fram mot det här. Jag ska sätta mig med mitt team och planera uppladdningen med träningsläger och så vidare. Det kommer bli en vända till USA för att träna också.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA