Sportbladet

Bajrami klar för Monaco

Av: 

Emil K Lagnelius

Johan Flinck

Kalle Karlsson

SPORTBLADET

Agenten bekräftar affären – lånas ut ett år

Det är redan klart att Emir Bajrami, 24, lämnar Twente.

Sportbladet avslöjade tidigare på tisdagen att den svenske landslagsmittfältaren var mycket nära en övergång till Monaco.

Nu har agenten Patrick Mörk bekräftat att affären är klar.

Emir Bajrami berättade för Sportbladet häromdagen att han letar efter en klubb med ambitioner.

AS Monaco slutade den gångna säsongen på åttonde plats i franska andradivisionen, men gör en storsatsning för att ta sig tillbaka till högstaligan med ryske mångmiljardären Dmitry Rybolovlev som ny ägare.

Klubben, som numera tränas av Claudio Ranieri, har bland annat värvat tillbaka förre Barcelona-spelaren Ludovic Giuly samt grekiske landslagsspelaren Alexandros Tziolis.

Vägrade först bekräfta

Bajramis agent Patrick Mörk ville tidigare idag inte bekräfta Sportbladets uppgifter att Bajrami skulle skriva på för klubben.

– Det handlar om två klubbar fortfarande. Det kommer ett beslut inom några timmar. Monaco-ryktet dök upp efter att Emir lade ut en bild på Facebook från Monaco, sa han.

Hur resonerar han kring att eventuellt gå till en andraliga?

– Monaco gör en storsatsning. Det är en storklubb i grunden och de är storfavoriter att gå upp i Ligue 1. Att få chansen att vara med och spela upp dem lockar förstås. Sedan är Monaco ett av de bästa ställena i Europa att bo på.

Senare på kvällen bekräftade Patrick Mörk på Twitter att affären är klar. Det handlar om ett lån på ett år där Monaco har option på att köpa loss mittfältaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet