WENNMAN: Straffar igen – förbannelsen fortsätter

Foto: Losers England är vana att bli utslagna på straffar – i går fick Team Storbritannien också lära sig hur det känns efter att Daniel Sturridge missat straffen som tog Sydkorea till semifinal.
SPORTBLADET

LONDON. Nej, det är ju klart:

Varför skulle Team Storbritannien vara så mycket annorlunda än Team England?

Utslagna på straffar. Igen. Det är nästan otroligt.

Förbannelsen lever alltså vidare över de brittiska öarna och kunde inte brytas ens när England blev Storbritannien i OS (13 engelska spelare, fem från Wales).

Stryk mot Sydkorea i kvartsfinalen. 1–1 vid full tid och förlängning, sen:

Ett alldeles förträffligt straffdrama. Det var nämligen uppenbart att lagen hade förberett sig för detta.

Såg nervös och tvekande ut

Det måste vara länge sen en internationell turnering såg så många klockrent skjutna straffar, målvakterna var inte ens i närheten av att rädda nio av de tio som slogs.

Sydkorea sköt fullt. Birminghams målvaktstalang Jack Butland hade inte en chans på nån av dem.

Enda missen:

Chelseas Daniel Sturridge. Han sköt britternas femte och sista straff, såg nervös och tvekande ut – och fick se skottet räddat.

Sen gick Sydkoreas Ki Sung-Yueng och satte sitt lag sista. 5–4 till koreanserna i straffläggningen. Och den som avgjorde spelar i Celtic, den skotsla klubben som inte har nån representant i team GB.

Sydkorea vann rättvist

För Team GB:s manager Stuart Pearce, som haft sin del av straffdraman i sitt liv (minns ”tårarna i Turin”) var det förstås ett dråpslag, han hade sett fram mot en semifinal mot Brasilien på Wembley. Men i slutändan visade sig hans lag vara för tunt och offensivt inkapabelt, trots att mittfältare som Aaron Ramsey, Tom Cleverley och Joe Allen gjort ett bra jobb.

Pearce får också mycket kritik i brittisk press idag efter att ha lämnat lagkaptenen Ryan Giggs på bänken inför storpubliken i Cardiff. Giggs kom in som inhoppare, men såg misnöjd ut.

Sydkorea vann emellertid rättvist. Laget gjorde matchens enda spelmål innan Ramsey kvitterade på straff. Samme man missade sen en straff när han skulle ge Team GB ledningen.

Straffar...nej, det är inte meldodin för vare sig England eller Storbritannien. Förbannelsen fortsätter.

ARTIKELN HANDLAR OM