”Det är tydligen inte familjevänligt längre”

Publicerad:
Uppdaterad:

Tittare upprörd efter TV4-expertens groda

TV4:s reporter Johan Anderberg och skidskytteexperten David Ekholm (t.h.)
Foto: TV4
TV4:s reporter Johan Anderberg och skidskytteexperten David Ekholm (t.h.)

Johanna Engström, 32, skulle titta på skidskytte med sina barn.

Då hälsade TV4-reportern Johan Anderberg välkommen till ”damernas nakenstafett”.

– Det är tydligen inte familjevänligt längre. Hur länge ska TV4 få hålla på? säger hon.

Den skidskytteintresserade familjen Engström i Motala har valt att köpa TV4 Premium för att slippa reklamen. I morse fick betalkunderna också 15 minuters extra livesändning inför skidskyttetävlingarna i österrikiska Hochfilzen. Men någonting gick snett.

– Det var allt möjligt tokigt. Vi reagerade på att de inte hade bra koll. De höll på att förbereda sig och testade ljudet och liknande. De verkade inte vara medvetna om att de låg ute i sändning. Helt plötsligt säger reportern ”hej och välkomna till damernas nakenstafett”, säger Johanna Engström.

Hur reagerade ni då?

– Det är tydligen inte familjevänligt att se på skidskytte med barnen längre. Jag tycker att de borde tänka på vad de säger. Man har ju varit ganska besviken på TV4 sedan tidigare eftersom de har dåliga sändningar, och så kommer det här. Nu gick de över gränsen, fortsätter Johanna Engström.

TV4:s redaktionschef Fredrik Olofson blir förvånad när han får höra om fadäsen i livesändningen.

”Ska påminna att vi inte tramsar”

– Oj, det där har jag faktiskt extremt svårt att tro på. Men jag ska kolla upp vad som hänt och återkommer till dig under eftermiddagen, säger han.

Fredrik Olofson skickar sedan ett mejl till Sportbladet.

”Jag var redaktör och hörde inget sånt men det är ju stökigt innan sändning. Om reportern sagt något sånt när det repades innan sändning, så kommer jag naturligtvis påminna honom om att vi inte tramsar när vi repar.” skriver han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN