Felix Rosenqvist kör klassiker mot Fernando Alonso

Rosenqvist kör klassiker - mot Fernando Alonso
Rosenqvist kör klassiker - mot Fernando Alonso

2018 satsar Felix Rosenqvist på en klassiker.

Tillsammans med en av årets F1-förare - i kamp mot Fernando Alonso.

– Vi ska ha kul, men också försöka slåss om segern, säger svensken.

Felix Rosenqvist kör Daytona 24-timmars tillsammans med Lance Stroll
Felix Rosenqvist kör Daytona 24-timmars tillsammans med Lance Stroll

I somras avslutade Felix Rosenqvist sin första säsong i Formula E som trea, han var mästerskapets bästa rookie och till helgen startar nästa säsong om i Hongkong. Då vill svensken slåss om mästartiteln.

– Man vill ju gärna förbättra resultatet från förra säsongen, säger han.

– Även om det är svårt att veta exakt hur vi ligger till. Jag räknar med att blir blir ett jämnt mästerskap.

Felix Rosenqvist kör Daytona 24-timmars

Men vid sidan av den satsningen är han nu klar för Daytonas klassiska 24-timmarslopp. Han kör tillsammans med Williams F1-förare Lance Stroll, Daniel Juncadella och Robin Frijns i en LMP2-bil för teamet Jackie Chan DCR JOTA i den högsta klassen).

- Det här blir antagligen något av det roligaste jag har provat på så här långt i min karriär, säger Felix Rosenqvist som tävlade i Daytona även 2016.

– Jag kommer att få köra ett av världens största race tillsammans med några av mina bästa vänner inom motorsporten, och dessutom tre av de allra snabbaste. Det blir verkligen något speciellt - jag ser väldigt mycket fram emot det.

Möter Fernando Alonso

Tävlingen i Daytona är en riktig klassiker, det lockar de bästa amerikanska förarna och i år finns även två F1-förare på plats, Lance Stroll som tog en pallplats för Williams i år och den dubble världsmästaren Fernando Alonso som annars kör Formel 1 för McLaren. Rosenqvist och Stroll känner varandra väl och var teamkollegor i Formel 3 2015, då Rosenqvist vann EM-titeln. Stroll har sedan avancerat vidare till F1 och var i år den yngste i historien att ta en pallplats i ett F1-lopp.

– Vi ska ha kul, men också försöka slåss om segern, säger Rosenqvist.

Den målsättningen har han också i helgen då de två första deltävlingarna i Formula E avgörs i Hongkong. Där kör han för Mahindra och är teamkollega med den tidigare F1-föraren Nick Heidfeld från Tyskland.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.