Supertalangen tillbaka i landslaget

avAnna Rydén, Erik Karlsson

SPORTBLADET

Jättetalangen Ebba Andersson, 20, har missat de två första världscuptävlingarna på grund av en överbelastningsskada.

Men till helgens tävlingar i Davos är hon tillbaka, meddelar skidförbundet.

Däremot petas VM-åkaren Jens Burman.

Ebba Andersson var det svenska skidlandslagets stora genombrottsåkare i fjol. Men junioren fick en tung start på säsongen när hon tvingades stå över premiären i Ruka och helgens tävlingar i Lillehammer på grund av en överbelastningsskada.

Men till tävlingarna i Davos kommande helg är hon tillbaka i laget för att köra paraddistansen 10 kilometer fristil.

Burman inte uttagen

– Hon tävlade så sent som i går i Volkswagen cup i Idre och fick de önskade svaren och beskeden. Tiden är mogen, säger Rikard Grip.

Även Oskar Svensson och Viktor Thorn är tillbaka i truppen efter att ha blivit sjuka under premiärhelgen i Ruka och sedan stått över Lillehammer-tävlingarna. Svensson visade klass när han vann sprintgenrepet i Gällivare i november.

En som däremot inte är med är Jens Burman som haft två tunga helger i världscupinledningen. I går i Lillehammer slutade han på 42:a plats i skiathlonloppet, 5.26 efter segrande Johannes Hösflot Kläbo.

– Han har haft en tuff inledning på säsongen och inte riktigt fått de svaren han önskar. Det har känts tungt för honom och därför har vi tagit beslut att han avstår helgens tävlingar. Han får komma hem i lugn och ro och landa. Hitta tillbaka i gängorna, säger Rikard Grip.

– Det är tränarna som har fört den dialogen men det är i största samförstånd som vi har fattat det här beslutet. Vi är alla överens om att det här är rätt linje att gå.

Alla svenska världscupvinnare i längdskidor – damer 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM