Poker

Svenskarna som tjänat in 465 milj

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

SPORTBLADET

Göteborgaren toppar världsrankingen – igen: ”Tar semester”

Anton Wigg (t.v.) Christian Jepsson (mitten) och Robin Ylitalo (t.h.) är tre av svenskarna som cashat miljontals kronor på onlinepokern.
Anton Wigg (t.v.) Christian Jepsson (mitten) och Robin Ylitalo (t.h.) är tre av svenskarna som cashat miljontals kronor på onlinepokern.

Här pokersvenskarna som tjänat in motsvarande 465 miljoner kronor.

Men allra mest pengar har Christian Jeppsson, 30, vunnit – och han toppar världsrankingen för fjärde veckan i rad.

– Nu tar jag en månads semester och spelar golf, säger göteborgaren till Sportbladet Poker.

I veckan släppte sajten Pocketfives senaste världsrankingen för pokerspelare online och för fjärde veckan i rad ligger Christian ”eisenhower1” Jeppsson på första plats – som i karriären hittills spelat in motsvarande dryga 64 miljoner kronor.

– Hemligheten är att jag har spelat i många år, det har lagt grunden till framgångarna just nu. Sedan har det gått väldigt bra hela hösten, egentligen hela året. Jag har inte haft några downperioder, säger Christian Jeppsson.

”Just nu är det roligare online”

Att svensken föredrar onlinepokern är tydligt.

Live har Jeppsson har spelat sparsamt med blott tre starter under EPT-veckan i Barcelona i augusti. Där noterades han på en elfteplats som bäst.

– Det har väl gått okej live, men det är inga jätteframgångar. Just nu är det roligare online och det är väl dumt att byta när det går så bra.

Siktar på ledning året ut

På rankingen återfinns inte mindre tretton svenskar bland de hundra bästa, där Jeppsson skuggas av anonyma nicket ”C Darwin2” från Stockholm på andra plats. ”Lena900” ligger på sjunde plats.

Sammantaget har de blågula på listan hittills dragit in motsvarande 465 miljoner kronor i sina karriärer.

– Jag har ett visst försprång just nu, men alla kan utmana på sikt. Vi försöker utvecklas med varandras hjälp, man pratar ofta spelteorier och försöker hjälpa varandra. Det är nog en anledning till varför det går så bra.

Vilket är nästa stora mål inom pokern för dig?

– Bra fråga. Jag har inget större mål just nu, men kanske att hålla förstaplatsen året ut? Det vore kul att hålla alla kompisar bakom sig ett tag till.

Se nuvarande världsranking nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker