Mutumba ville ge Håkan 400 000 kr

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:
Martin Mutumba.
Foto: TT
Martin Mutumba.

Fotbollslivet har tagit tidigare AIK-spelaren Martin Mutumba till Iran och Rah Ahan. I podcasten ”Leva life” berättar han nu om en återkomst till AIK – men också om ett erbjudande till artisten Håkan Hellström.

– Jag försökte få tag på honom när jag skulle gifta mig, säger Mutumba.

Håkan Hellström.

DOKUMENT: När AIK pressade världseliten

Martin Mutumbas kärlek till musiken är ingen hemlighet. I podcasten ”Leva life” av Rodeo Magazine avslöjar Mutumba att det inte bara är hip-hop han lyssnar på.

– Håkan Hellström, Bo Kaspers orkester eller Kent, någonting som gör att man får tankar och behöver tänka, säger 29-åringen.

Förra sommaren när Mutumba skulle gifta sig ville han att Håkan Hellström skulle uppträda på bröllopet och var villig att betala dyra pengar.

– Håkan Hellström för mig is the shit. Men jag blev fett besviken på honom för jag försökte få tag på honom när jag skulle gifta mig förra sommaren. Någon svarade på hans label tror jag det var. De bara nej han kan inte göra det på så kort varsel. Men jag sa till den kvinnan: Jag ger er 300 eller 400 lax bara för en låt. Men han kunde inte komma, det kunde inte bli av, säger Mutumba.

”Jag kommer tillbaka”

Martin Mutumba, som nyligen blev klar för iranska Rah Ahan, lämnade den turkiska fotbollen efter att inte riktigt ha lyckats. Men vad som var orsaken till det kommer mittfältaren att berätta om när han släpper sin självbiografi, avslöjar han i podden.

Och om det blir en återkomst och nytt guld med AIK är han lika säker på som han var senast han tog guld med laget.

– Jag kommer komma tillbaka, det är inget snack om saken. Men jag kommer inte avsluta karriären i AIK, för det gör jag i Rinkeby United. Men jag kommer spela i AIK en gång till och vi kommer vinna SM-guld en gång till. Det där är spikat, det är ingenting annat. Det är skrivet. Det är lika skrivet som 2009.

DOKUMENT: När AIK pressade världseliten

Publicerad: