”Mamma kanske inte är så nöjd nu”

Tvingas kompromissa när stjärnstatusen blivit för stor

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

RUKA. Johannes Hösflot Kläbo har under världscuppremiären i Ruka bekräftat bilden av sig själv som skidvärldens nye dominant.

Men den nya stjärnstatusen har skapat ett oanat problem.

Det var gott om autografsugna barn som jagade Johannes Hösflot Kläbo efter 21-åringens tredje seger på lika många dagar i finländska Ruka. En tills nyligen inte helt bekant verklighet för ynglingen.

– Jag har ju inte ett så enkelt namn så det tar lite tid. Det är viktigt att ha en signatur som går fort, säger Hösflot Kläbo.

”Mamma kanske inte är så nöjd”

För att lösa problemet har 21-åringen också tvingats göra en del av sin familj besviken.

– Det blir bara ”Johannes Kläbo”. Så mamma är kanske inte så nöjd över att Hösflot inte blir använt, ler skidstjärnan.

Uppenbart är att norrmannen fortfarande håller på att anpassa sig till sin nya plats på skidtronen. Söndagens tävling blev en rysare efter att Kläbo tappat sitt försprång på 38 sekunder men lyckats spurta ner sina konkurrenter på upploppet.

”Trygg inne på upploppet”

– Tack och lov fick jag rygg på (Didrik) Tönseth och klarade att hänga med. Väl inne på upploppet kände jag mig ändå ganska trygg eftersom jag kom in med så bra fart. Då kände jag att det kunde gå.

– Det är jobbigt att gå ut längst fram. De kämpar som djur där bak. I Lillehammer på jaktstarten gick jag ut 40 sekunder bakom och då kändes det annorlunda. Det är svårt att gå ut i ledning men det är bra träning.

Svenska herrarna med flest världscupsegrar 00:25

Världscupen i längdskidor sänds i SVT.