Lindberg kan bli årets majorgolfare

avTT

Foto: Göran Söderqvist
Pernilla Lindberg, en av fem svenskor i Evian Championship.

Evian Championship inleds i dag – och för Pernilla Lindberg innebär det en avlägsen möjlighet att skriva ny historia.

Vid seger får hon priset som årets majorgolfare.

– Jag vet att jag måste gå ut där och ha ännu en spektakulär vecka för att få priset, säger Lindberg inför årets femte och sista major.

Hon vann ANA Inspiration i april, när karriärens första proffstitel passande nog togs i en major, och det är kanske att hoppas på för mycket att en ny seger skulle komma nu. Men om Lindberg vinner i franska Évian-les-Bains är det hon som får utmärkelsen Rolex Annika Major Award, namngivet efter en viss Sörenstam.

– Kan man ha sitt namn nära Annikas på något sätt i golfvärlden så har man gjort någonting bra, säger Pernilla Lindberg och skrattar.

Hon är en av fem svenskor i tävlingen och slår ut klockan 13.10 i eftermiddag. Redan klockan 8.25 peggar titelförsvararen Anna Nordqvist upp för att slå sitt första slag. Nordqvist vann i fjol efter särspel i regn och kyla – men i år är det sol och värme som har dominerat inför Evian Championship.

– Det är en fantastisk bana, jag har nog aldrig sett den så bra förut. Banan är torrare och greenerna hårdare, så det är tufft att komma nära hål, säger Nordqvist.

Svenskornas starttider:

8.25: Anna Nordqvist.

8.58: Caroline Hedwall.

12.15: Madelene Sagström.

13.10: Dani Holmqvist, Pernilla Lindberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf