Herrlandslaget i fotboll

De får chansen mot Österrike

avPetra Thorén

WIEN. Janne Andersson ger reserverna chansen mot Österrike i morgon.

Pontus Jansson tar hand om kaptensbindeln.

– För alla i elvan blir det lättare att komma in i gruppen senare, säger mittbacken.

Det svenska VM-laget har samlats igen efter den framgångsrika sommaren.

Laget har vänt blad och nu väntar en ny kvalperiod inför EM 2020, som bland annat innefattar det nya formatet Nations League.

Men först ut är en vänskapslandskamp mot Österrike, som spelas i morgon i Wien.

Det ligger i förbundskapten Janne Anderssons linje att låta alla spelare i truppen få chansen under en samling med både vänskapsmatch och tävlingsmatch, han har använt metoden tidigare och gör det igen.

Under den taktiska träningen på tisdagen delades laget in i två elvor. Den i västar som agerade som Sverige och en som agerade som ett tänkt Österrike.

Ren b-uppställning

Elvan som startade som Sverige ser ut att bli den som får chansen mot Österrike, med en förändring Isaac Kiese Thelin, som spelar från start. Sett till VM-elvorna handlar det om en reservbetonad uppställning.

Men det innebär att succéspelaren Ken Sema, som inte fick en plats i VM-truppen, får chans att visa upp sig. Leedsbacken Pontus Jansson tar hand om kaptensbindeln.

Vad vill du se av spelarna mot Österrike?

– Jag vill se att de spelare som kommer in är vuxna i kostymen. De allra flesta har gjort det innan och jag vill att de visar att det är där och knackar på. Det här är ett jättebra bra tillfälle för dem att visa upp sig, säger Janne Andersson.

Måndagens landskamp mot Turkiet är en tävlingsmatch, medan mötet med Österrike är ett rent vänskapsmöte.

Klart är att Mikael Lustig inte finns tillgänglig för Österrike på grund känning i vaden. Marcus Berg, som haft en känning efter en smäll i veckan, är tillgänglig.

Två byten är bestämda inför morgondagens match: Kristoffer Nordfeldt ersätts i mål av Karl-Johan Johnsson i andra halvlek och Isaac Kiese Thelin byter med John Guidetti.

Foto: Andreas Bardell

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM