Tom Brady inför Super Bowl: Jag älskar hatarna

Patriots stjärna Tom Brady har nästan hela USA emot sig

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:

Tom Brady jagar sin sjätte Super bowl.

Men han har stora delar av USA emot sig.

– Jag älskar hatarna, säger Brady.

New England Patriots har haft enorma framgångar under Tom Bradys era som quarterback. Laget har också varit inblandat i två utredningar om fusk. Det har bidragit till att stora delar av USA håller på Los Angeles Rams på söndag kväll. Eller rättare sagt: man hoppas att Patriots INTE vinner.

En undersökning visar bland annat att bara 15 av landets delstater är övervägande Patriots-fans. Då är det ändå en klar förbättring från ifjol då bara fyra av delstaterna höll på Bradys lag när man mötte Philadelphia Eagles i Super bowl.

Tom Brady har inte varit lika dominant under grundserien i år och många har tvivlat på att Patriots ska lyckas gå hela vägen i år igen. Det har han uppenbarligen använt som tändvätska inför slutspelet då han höjt sitt och lagets spel några snäpp.

Efter Efter Bradys och Patriots seger i division-finalen så la Brady upp en video på sig själv ackompanjerad av 50 Cents låt ”Many men” där texten lyder ”Many men wish death upon me” (Många vill se mig död).

Och på en presskonferens inför Super bowl fick han en fråga från en ung pojke hur han kan fokusera med tanke på alla negativa fans, det vill säga hatarna.

– Jag vet inte. Vad ska vi göra med hatarna? Vi älskar dem. Vi älskar dem tillbaka för att vi hatar inte tillbaka. Vi uppskattar dem och vi älskar dem och vi önskar dem all lycka i sina liv, sa Brady.

En man som kan behöva ett ”lycka till” är Michael Telek, 27, som under veckan fick sparken från sitt jobb på tv-stationen KDKA i Pittsburgh.

Anledningen: i en grafik hade han kallat Tom Brady för ”känd fuskare”.

Här är Tom Brady-grafiken som fick en tv-producent sparkad.
Foto: KDKA
Här är Tom Brady-grafiken som fick en tv-producent sparkad.

– Jag ändrade ett intro. Jag menar, det här är Pittsburgh, vi hatar Patriots, vi hatar Tom Brady, så det var en liten blinkning till fansen, säger Telek till Deadspin.

Två dagar senare sparkades han för tilltaget och hans vänner har nu skapat en fond till honom.

Telek lovar dock att skänka pengarna till ett av Tom Bradys välgörande ändamål så fort han har hittat ett nytt jobb.

Publicerad:

LÄS VIDARE