Fyra mål av Victoria Svensson

SPORTBLADET

Djurgården utklassade Qbik

Victoria Svensson svarade för ett målfyrverkeri när Djurgården körde över nedflyttningshotade Qbik med 7–0 i damallsvenskan.

Svensson svarade för fyra mål och såg till att Djurgården/Älvsjö tog ett stort steg mot andraplatsen i serien bakom omöjliga Umeå.

Svensson inledde målskyttet i den 18:e minuten och gjorde sedan tre mål på nio minuter under matchens slutskede. Därmed gick Victoria Svensson upp i delad skytteligaledning på 17 mål tillsammans med Asthildur Helgadottir, Malmö, och Lotta Schelin, Göteborg.

Djurgården/Älvsjö är med tre omgångar kvar att spela sex poäng före trean Malmö FF och sju före fyran Linköping. Umeå har redan säkrat SM-guldet och leder serien med hela 13 poängs marginal.

I botten är det desto jämnare och tre lag kämpar för att undvika de två nedflyttningsplatserna – Jitex på tio poäng, Qbik på nio och Mallbacken med åtta poäng. Jumbon Mallbacken var det enda av bottenlagen som lyckades ta poäng genom att spela 1–1 hemma mot Bälinge. Kristi Swaving fixade poängen genom att kvittera i den 86:e minuten.

Bälinge var dock den stora vinnaren i matchen eftersom poängen gjorde att nykomlingen säkrade allsvenskt spel även nästa säsong. Minna Mustonen gjorde Bälinges mål i den 13:e minuten.

Precis som Qbik förlorade Jitex stort i Stockholm då Hammarby vann med 4–0 efter att ha gjort samtliga fyra mål i den andra halvleken. Mallbacken har kvar att möta båda bottenkollegorna, Jitex borta i nästa omgång och Qbik borta i sista omgången.

TT