”Det skulle förvåna mig om inte Spanien vinner”

SPORTBLADET

Tre experter tippar Sveriges chanser på lördag efter alla skador

1. Vad innebär skadorna för Sveriges chanser i Spanienmatchen?

2. Vilken av de skadade spelarna kommer du att sakna mest?

3. Hur går det i matchen?

Hanna Ljungberg, landslagsspelare:

Beror på hur många som är skadade när matchen startar, givetvis. Laget har ju fått en del avhopp tidigigare och det kommer att krävas mycket av de andra. När de äldre och rutinerade faller bort får samtidigt de yngre chansen att visa om de är mogna ta ansvar.

Mellberg är viktig defensivt.

Hoppas vi vinner med 2-1.

Tomas Wernersson, kommentator Svt: Det får inte bli för mycket skador nu, för då inträder osäkerhet i laget. En eller ett par skador klarar laget av, men inte i fall det blir fler.

Helt klart Olof Mellberg. Det är med tanke på hur det sett ut i det svenska försvaret tidigare.

Jag har trott att Sverige skulle klara av att vinna, men det är osäkert om det visar sig vara en varaktig skada som Mellberg fått.

Pelle Blohm, expertkommentator Canal+

Så som landslaget ser ut just nu kanske vi inte har den största bredden i truppen på rutinerade spelare, så varje skada på en rutinerad spelare är allvarlig.

Mellberg känner jag är viktig för försvaret och ifall han är skadad så är det allvarligt. Aston Villa har spelat riktigt bra på det senaste och även Olof har höjt sig. Men det är klart att även Allbäcks skada är allvarlig nu när Zlatan inte är med.

Utifrån förutsättningarna så är det starkt favoritskap på Spanien som dessutom är piskade efter förlusten mot Irland. Det skulle förvåna mig om Spanien inte vinner.

Sportbladet.se ([email protected])