Storbråk skakar hopplandslaget

SPORTBLADET

Lundbäck: Baryard borde inte ha någon plats alls

Foto: Ordkrig Main Baryard och Helena Lundbäck bråkar om landslagsplatser.

Ett bråk skakar det svenska hopplandslaget.

På ena sidan: Malin Baryard.

På andra sidan: Helena Lundbäck.

Ämnet: förbundsplatserna i Världscupen.

– Hon skulle inte haft någon plats alls, säger Lundbäck om Baryard.

Malin Baryard var i lördagens Sportbladet öppet kritisk till förbundskaptenen Maria Gretzers sätt att fördela förbundsplatserna i Världscupen. Nu, efter att sensationellt ha vunnit gårdagens vc-premiär i Oslo, går landslagskamraten Helena Lundbäck till motattack på Malin Baryard.

– Hon skulle inte haft någon plats alls, säger Lundbäck.

”Offrar sig aldrig”

Till Sportbladet sade Malin Baryard bland annat att ”jag borde ha minst lika många platser som Royne (Zetterman) och Helena (Lundbäck) i och med att jag ligger klart högre på rankingen än vad de gör”.

Helena Lundbäck:

– Enda anledningen till att hon ligger bra till på rankingen är att hon aldrig offrar sig för laget. Efter tävlingen i Oslo är det uppenbart att vi andra kan göra minst lika bra resultat som hon.

Helena Lundbäck och Madick vann, Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla kom trea. Vc-segern var Lundbäcks första någonsin och Sveriges tionde.

”Känns jätteskönt”

– Det har varit en väldigt bra dag. Jag och Madick har utvecklats hela året. Även om jag inte sade det utåt så drömde jag om att vinna, jag är väldigt glad, säger Lundbäck och fortsätter:

– Banan var lagom svår och utslagsgivande. Jag har sparat Madick rätt mycket på slutet, så därför var jag orolig över att vi skulle vara lite ringrostiga. Men icke, och därför kom segern lite överraskande.

Tolv vc-tävlingar ska leda fram till den stora finalen i Göteborg i april.

– Känns jätteskönt att få en sådan bra start. Nu kan jag rida lite mer avslappnat i fortsättningen.

Redan nästa vecka är det vc-tävling igen, då i Helsingfors med såväl Helena Lundbäck och Malin Baryard på plats. Upplagt mer mer dramatik alltså.

Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport