Sörenstam klarade sig under par

SPORTBLADET

Catrin Nilsmark också under par

Foto: Annika Sörenstam är med efter första dagens spel. Stjärnan slutade ett under par.

St Andrews

Ett slag hittade vägen. Men med två birdies hittade Annika Sörenstam till rätt spår och avslutade sin första dag på Old Course med ett slag under par.¨'

Förhållandena var förhållandevis fina när damernas British open gästade St Andrews för första gången. Men det var inte fler än ett tjugotal av 150 damer som gick under banans par, 73.

Annika Sörenstam var en av dem, tillsammans med bland andra Catrin Nilsmark på 72 slag.

Den förra världsettan Sörenstam såg nöjd ut och vet att fem slag är långt från omöjligt att ta in under de återstående tre ronderna. Även om ledaren efter första dagen heter Lorena Ochoa, världsettan som detroniserat svenskan.

- Det är lång väg kvar. Man måste ha tålamod. Har man fyra hål kvar kan allt hända. Och jag har 54 hål kvar, sade Sörenstam.

”För dåliga utslag”

Sörenstam hade en tämligen jämn dag, tre birdies och två bogeys, där vägbesöket på 16:e hålet var det mest dramatiska.

- Jag fick rikta in mig på att klara bogey på det hålet, sade Sörenstam som sedan avslutade med två birdies.

- En rond under par, konstaterade hon.

Catrin Nilsmarks avslutning var ännu vassare. Tre birdies i rad gav henne minusscore. Den snart 40-åriga tvåbarnsmamman missade i kvalet till förra veckans Europatourtävling och tog sig till British open via kval.

- Jag hade för dåliga utslag. Så jag stannade kvar i Frankrike och tränade med min driver i två dagar, så mycket jag orkade, sade Nilsmark, som gladde sig åt väderprognoserna som spådde blåsigare och regnigare väder.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf