”Hungriga vargar jagar bäst”

SPORTBLADET

Kallur slog världsettan – på fastande mage

Susanna Kallur besegrade världsettan Michelle Perry.

Segerreceptet: Svält.

– Hungriga vargar jagar bäst, säger Kallur till sportbladet.se.

Susanna Kallur visade att hon blir att räkna med på korta häcken i VM. Svenskan inte bara vann DN-galan – hon slog den regerande världsmästaren Michelle Perry, USA.

– Ett av mina absolut bästa lopp i karriären, säger Kallur.

– Det var precis som jag ville. Att leda från start till mål är så himla skönt. Man behöver några såna lopp för att få upp självförtroende.

Hade greppet om loppet

Inför stjärnmötet på Stadion var Susanna Kallur en bit efter på årsbästalistan. Den 26-åriga svenskan hade sprungit på 12,62 (Lausanne, den 10 juli) och världsmästaren Michelle Perry på 12,44.

I DN-galan var Susanna Kallur etta med 12,65. Hon hade greppet loppet igenom och slog fyra amerikanskor, bland dem även världstrean i år LoLo Jones. Syrran Jenny slutade sjua på 13,22.

Starten var nyckeln till skrällen. Därefter gled Susanna Kallur smidigt fram över häckarna med sin fina tekniska löpning.

”Jag var hungrig på riktigt”

Hon kände sig mer aggressiv än i tidigare lopp under säsongen. Och hungrig.

– Jag var hungrig på riktigt före loppet men då intalade jag mig att ”hungriga vargar jagar bäst”, säger hon till sportbladet.se.

Michelle Perry var inte lika glad och ville inte ge någon kommentar efteråt utan smet in i omklädningsrummet efter att ha gett några pliktskyldiga autografer.

”Man vill ju inte vara mätt”

– Det känns otroligt skönt att slå Perry. Jag tror hon blev överraskad att jag slog henne, säger Kallur som i fjol slutade femma när Perry vann på Stadion.

Men det finns mer att plocka till VM.

– Jag vill inte sätta upp några resultatmål. Om det spöregnar blir det så trist. Känner jag inom mig att jag gjort ett bra lopp så räcker det för mig.

Men att svält är en ny hemlig taktik inför VM avfärdar hon:

– Absolut inte. Men man vill ju inte vara mätt. Nu ska jag hem och frossa.

Emil Karlsson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott