Basketbjässen tar lagen i egna händer

SPORTBLADET

”Vill gärna bli sheriff”

Foto: ap

Nu har han gjort det igen, ”supersnuten” Shaquille O’Neal. Den jättelike basketstjärnan gjorde grovjobbet åt polisen i Miami. O’Neal, som är hederspolis i flera amerikanska städer, har siktet inställt på nästa yrke.

– Efter min basketkarriär ska jag bli sheriff eller polischef, säger han.

18-åriga Emmnueo Cibrin valde definitivt fel kille att köra på och sedan smita ifrån. Basketspelaren och hederspolisen Shaquille O’Neal är en kille man helst inte bråkar med.

Det var i söndags eftermiddag det hände. Miami Heats superstjärna hade precis skjutsat hem en av lagets säkerhetsvakter till bostaden i Miami Beach. När han hjälpte vakten att packa ur väskorna blev hans bil påkörd av en Cadillac. Föraren smet snabbt från platsen, men O’Neal följde efter och ringde under tiden polisen. Cibrin kunde sedan gripas vid en bensinmack.

I NBA går den gigantiske O’Neal går under smeknamn som Diesel och The Man of Steel. Snart är det brottslingar snarare än motståndarna på basketplanen som kommer att få känna på stålmannen.

Styvfar var yrkesmilitär

– Mina föräldrar har lärt mig att man alltid ska ha en plan. Efter att min basketkarriär är över är min plan att jag ska bli sheriff eller polischef, säger han.

O’Neal är uppvuxen på en militärbas i Tyskland. Hans styvfar var yrkesmilitär och flera av hans farbröder var poliser. Det är därför hans drömyrke varit polis ända sedan han var liten.

O’Neal har utbildat sig på Los Angeles polisskola. Han har dessutom tränat för att vara med en insatsstyrka mot pedofiler. På fritiden jagar han pedofiler på nätet från sina datorer hemma, genom att låtsas vara en minderårig flicka.

– Jag vill göra jobbet rätt, inte bara få ett jobb för att jag är en känd basketspelare. Jag vill verkligen lära mig det här, säger han.

Redan 30 gripanden

Enligt egen utsago har ”Shaq” varit med vid ett 30-tal gripanden av pedofiler. Det har aldrig blivit något bråk.

– Jag behöver inte springa efter och tackla dom. De brukar ge sig ganska fridfullt, säger han.

Inte konstigt med tanke på att han är 216 cm lång och väger 150 kg – muskler.

Shaquille O'Neal - polismannen

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket