Bekräftat: Signell blir förbundskapten på heltid

avLove Lindqvist

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

I december ledde han Sverige till den första semifinalen någonsin i ett VM.

Nu är Sportbladets avslöjande bekräftat - Henrik Signell förlänger sitt kontrakt och blir förbundskapten på heltid.

– Ska bli spännande att vara med på den här resan, säger Signell.

2012 tog Henrik Signell över som tränare för IK Sävehof. Efter fyra raka SM-guld med Göteborgsklubben anställdes Signell 2016 som svensk förbundskapten.

Hans första mästerskap, OS i Rio de Janeiro, slutade med en sjundeplats och i EM på hemmaplan samma år slutade Sverige åtta. Trots den svaga inledningen i landslaget fick Signell stanna, och det gav resultat.

Under VM i Tyskland i december kom Sverige till semifinal. Den slutliga fjärdeplatsen i mästerskapet var den bästa VM-placeringen någonsin av ett svenskt damhandbollslag.

Blir förbundskapten på heltid

Som Sportbladet kunde avslöja i december förlänger Signell sitt avtal med förbundet och blir kvar över OS 2020.

Det nya avtalet innebär också att han lämnar sitt klubblagsuppdrag i Sävehof och blir förbundskapten på heltid.

– Framtiden känns oerhört intressant och det ska bli spännande att vara med på den här resan, säger Signell i ett pressmeddelande.

– Henrik har tillsammans med ett starkt ledarteam fört laget framåt och semifinalplatsen i VM senast är ett kvitto på att han arbetar på rätt sätt, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Landslaget samlas på måndag i Serbien för att spela två matcher i EM-kvalet. Den första spelas den 21 mars i serbiska Nis och returen spelas i Skövde den 24 mars. Båda laget har vunnit alla sina matcher i EM-kvalet.

ARTIKELN HANDLAR OM