Hansdotter vill se ändring i slalomcupen

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Frida Hansdotter avslutade säsongen med åttonde raka pallplatsen. 

Till nästa vill hon se en ändring i slalomcupen och skickar en uppmaning till Internationella skidförbundet, Fis. 

– Jag tycker inte att parallell ska in i en slalomcup, säger hon. 

Vinden i Åre ställde in säsongens sista tävlingar. Såväl damernas storslalom som herrarnas slalom fick strykas. 

För Frida Hansdotter, som avslutade slalomsäsongen med åttonde raka pallplatsen i disciplinen i går, var det både tråkigt och skönt.  

– Slalomen i går var en av tuffare för jag hade verkligen svårt att fokusera så jag är väldigt stolt över att jag fick ihop det. Jag stod och tittade ut och kände "oj, gud, jag är på tävling. Det är för mycket nu”. Men jag älskar ju att tävla så när jag väl ställer mig på startlinjen vill jag köra järnet. Men det ska absolut bli skönt att vila, säger hon.

”In med parallellcup redan nu”

Till nästa säsong vill Hansdotter dock se en ändring i slalomcupen. 

– Jag tycker att de ska in med en parallellcup redan nu. De har ju haft alpin kombination med tre tävlingar och det är en cup då kan de sätta den på en parallell också. Men jag tycker inte att det har med slalom att göra. Det är ofta de bästa (slalomåkarna) som vinner där också, men det är ändå lätt hänt att det blir ett litet misstag och så är du ur och då förlorar du så mycket på det i slalomcupen. 

Norska stjärnan Henrik Kristoffersen har tidigare lyft frågan och varit kritisk till upplägget. 

– Jag är väl inte så hård som Kristoffersen för han sågar ju hela grenen. Jag tycker att det är en otroligt viktig gren för vår sport. Vi tar in den i storstäder, folk får upp ögonen för oss och det är ett superkul event. Det är det nya, men jag tycker att de ska komma på en annan lösning än att det ska in i slalomcupen, säger hon. 

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM