Klara Svensson tillbaka i ringen igen: ”Känns som en nystart”

Foto: Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Klara Svensson har inte gått en match sedan hon förlorade mot Cecilia Brækhus för över ett år sedan.

På lördag gör hon comeback i ringen – mot Mari Tatunashvili i Hamburg.

– Jag har alltid gillat att boxas i Tyskland, och det var i Hamburg som min proffskarriär inleddes. Det känns helt rätt att vara tillbaka här, säger hon.

Den orutinerade georgiska Mari Tatunashvili står för motståndet när Klara Svensson går sin första match sedan den tunga titelförlusten mot norska Cecilia Brækhus i februari i fjol.

Efter nederlaget i Oslo beslutade sig Malmöboxaren för att ta en paus – och sedan ett par månader bor och tränar hon i Berlin. Hon tränar numera tillsammans med Brækhus gamla tränarpar Ulli Wegner och Georg Bramowski.

– Med Georg och Ulli känns det som att jag har hittat mina perfekta tränare. Jag förstår att de är högt aktade och de har utvecklat flera världsmästare genom åren. Jag trivs verkligen med träningen med dem i Berlin, säger hon i ett pressmeddelande.

Hoppas på revansch

– Jag är ivrig på att komma tillbaka. Efter Brækhus-matchen bestämde jag mig för att ta en paus, men nu är jag redo att komma tillbaka. Jag har gjort några förändringar i min träning och har ett nytt team runtom mig, så det här känns som en nystart, säger Svensson.

Mari Tatunashvili, som hittills bara gått fem matcher (2V, 1O, 2F) i sin karriär, är bara första hindret på vägen tillbaka till världstoppen för Klara Svensson. Målet är att så snart som möjligt få sin revansch mot Cecilia Brækhus.

– Jag vill möta henne igen. Det är mitt primära mål. Jag vill inte komma med några ursäkter, men jag vet att jag inte fick ut mitt max den kvällen. Och jag skulle älska att få chansen att revanschera mig, säger hon.

Klara Svenssons match mot Mari Tatunashvili visas på Viaplay Fighting på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM