Ogier höll undan – knappar in på Loeb

avJonathan Ekeliw

”Bra för mästerskapet”

Foto: AFP
Sebastien Ogier.

I Sebastien Loebs frånvaro såg en annan Sebastien, stallkamraten och landsmannen Sebastien Ogier, till att ta hem Frankrikes VM-rally.

Och nu är han bara tre poäng bakom Loeb i mästerskapet.

– Det känns väldigt bra, säger Ogier.

I fredags tvingades VM-ledaren Sebastien Loeb bryta franska rallyt i ledning sedan motorn kapsejsat.

Det öppnade för ett trekejsarslag mellan Sebastien Ogier (Citroen), Petter Solberg (Solberg Citroen) och skrällen Dani Sordo (Mini).

Alla tre var i ledning minst en gång, och medan Solberg tappade på grund av en punktering under lördagen fick Ogier kämpa hårt mot Mini-föraren Sordo.

Efter de tre första sträckorna under söndagen skiljde det bara 4,9 sekunder mellan de båda, men då drog Ogier ifrån igen och säkrade segern i hemmarallyt.

”Känns väldigt bra”

– Det känns väldigt bra. Det blev tufft på slutet och jag hade lite problem, men det viktigaste var att vinna, säger han.

– Självklart är det här bra för dramatiken i mästerskapet, nu har vi två spännande rallyn kvar.

Dani Sordo var en nöjd tvåa.

– Helt fantastiskt. En liten besvikelse att jag inte lyckades vinna, men vi måste så klart vara väldigt nöjda med det här, säger han.

Ford-stallet hade ett gyllene läge att knappa in på Loeb efter totalledarens uttåg, men lyckades inte utnyttja det till fullo. Både Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala hade problem och slutade på fjärde respektive femte plats.

Hirvonen är nu, precis som Ogier, tre poäng bakom Loeb i sammandraget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally