Så enkelt startar du en pokerklubb

avMinimedia

SPORTBLADET

Home Games – nya supertjänsten på nätet

Har du någonsin drömt om att ha en egen pokerklubb?

Nu är det enklare än någonsin att starta en.

Med Pokerstars nya applikation Home Games tar det bara någon minut att göra det via datorn.

Foto: pokerstarsblog.com
Daniel Negreanu är bara en av alla Pokerstars stjärnor som startat ett eget Home Game.

Homegames är kanske den mest vanliga formen av poker, att man samlas med sina vänner och drar en spader.

Detta har pokersajten Pokerstars uppmärksammat och i samband med PCA på Bahamas lanserade man i sin nya satsning, PokerStars Home Games. Tanken är att man ska kunna spela med sina vänner även om man befinner sig på olika platser.

Sparar tid och avstånd

Sportbladet Poker har bett Pokerstars Sverigechef Johan Bondegreen förklara den nya appen.

– Ett home game är ju det ultimata pokerpartiet, inget känns väl bättre än att få slå sina vänner på fingrarna då och då. För dem som inte längre har all tid i världen eller inte bor nära alla sina pokerkompisar är ju detta också en möjlighet att nu kunna samlas och spela mer regelbundet.

– Dessutom så kan man i Pokerstars Home Games också enkelt sätta upp vilka spel man vill och få se rankinglistor och annan statistik som tydligt visar vem som, i alla fall just nu, är bäst i gänget.

Vad är Pokerstars tanke med lanseringen?

– Vi vet hur populär home games-kulturen är. De allra flesta pokerspelarna spelar online och live i just home games. Nu finns möjligheten att spela fler och bättre home games med sina vänner genom att enkelheten, och framförallt tillgängligheten, blir enormt mycket bättre.

Svårt med "Isildur1"

Kan man bjuda in vem som helst? Hur bjuder jag till exempel in Viktor "Isildur1" Blom till min klubb?

– När du skapat en egen klubb kan du enkelt dela med dig av budskapet via Facebook eller Twitter. Det finns också en inbjudningstext i din klubblobby som du enkelt kan kopiera och klistra in till dina vänner via mejl, msn, Skype eller liknande. Home Games är ju först och främst tänkt att fungera som en samlingsplats för dig och dina vänner, så är du inte vän med Viktor Blom eller har hans kontaktuppgifter blir det svårt. Men vem som helst som du ger ditt klubbnamn och unika inbjudningskod kan såklart bli medlem i din klubb.

Kostar det något att starta en egen klubb?

– Raken är precis densamma som vid övriga spel på Pokerstars, det kostar inget extra att spela Home Games. Sen slipper man ju resor och annat som kan kosta, i de absolut flesta fallen är det nog betydligt billigare än att samla gänget till ett liveparti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker