Upplagt för storslam för Sportbladet – igen

SPORTBLADET

Populärast bland fansen i år igen

Förra året tog Erik Niva storslam i Svenskafans sportjournalistpris Guldskölden.

I år domineras tävlingen återigen av Sportbladets profiler med elva nomineringar totalt.

– Sportbladet är tydligen fortfarande sportläsarnas favorittidning, säger fotbollskrönikören Robert Laul.

På sedvanligt vis korar läsarna årligen Sveriges bästa sportjournalister via SvenskaFans.com och deras prestigefyllda pris Guldskölden. I fjol tog Erik Niva storslam och vann den tyngsta titeln, Sveriges bästa sportjournalist alla kategorier. Sportbladet hade då 7 av 15 nomineringar i kategorierna Sveriges bästa krönikör och Sveriges bästa sportjournalist.

Bäst med 11 nomineringar

I år är dominansen precis lika stor i dessa kategorier och när årets nomineringar nu presenterats kammade Sportbladet hem hela elva stycken totalt. Överlägset bäst tillsammans med TV4 som knåpat ihop lika många nomineringar. Konkurrenten Expressen har bara en journalist nominerad.

– Man ska inte ta ut något i förskott men visst är det intressant att notera att att Sportbladet har elva nomineringar och konkurrenten (SPORT-Expressen) bara en enda. Sportbladet är tydligen fortfarande sportläsarnas favorittidning, säger fotbollskrönikören Robert Laul som själv är nominerad i kategorin "Sveriges bästa sportblogg" och "Sveriges bästa sportjournalist alla kategorier".

Laul Calling kan vinna pris

Robert Laul är en av profilerna som läsarna uppskattar mest.

– Men allra roligast är att Laul Calling slog sig in i nya kategorin "Bästa magasinsprogram om sport". Det visar att det kanske var något förhastat att lägga ner showen, säger han.

Fram till och med den 6:e mars kan besökare och medlemmar rösta på sina favoritsportjournalister i de sju olika kategorierna som innefattar tv, radio och skrivande journalister.