Lewis Hamilton är säker

SPORTBLADET

'Kommer vara sensationell'

Foto: Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton såg bara bakdelen av Sebastian Vettel i premiären.

Det ska inte hända igen:

- Vår bil kommer att vara sensationell, säger den förre mästaren.

- Framförallt i kvalet.

I Australien var Red Bulls Sebastian Vettel överlägsen, i kvalet var han ungefär en sekund snabbare än sina konkurrenter och i mål var han 22 sekunder före Lewis Hamilton.

McLaren som var väldigt nöjda med andraplatsen efter att stallet byggt om bilen inför premiären sätter nu ännu högre mål.

I säsongens andra lopp ska McLaren kunna konkurrera med - och besegra Red Bull.

- Jag ser verkligen fram emot att använda den justerbara bakvingen och KERS i Malaysia, säger Lewis Hamilton till medierna inför säsongens andra lopp.

- De starka riktningsändringarna som man känner i bilen är fenomenala. Jag är övertygad om att de båda systemen kommer att få vår bil att se sensationell ut, framförallt under kvalet.

Längre ”bakvingezon”

I Melbourne kunde man efteråt konstatera att varken KERS eller bakvingen gjorde så mycket till eller från. Red Bull körde utan KERS och var överlägset snabbast på den stadsbana som bara har ett par kortare rakor.

Men i Malaysia är läget annorlunda. FIA har ökat ut zonen där förarna får använda den rörliga bakvingen och den är nu 700 meter lång.

- Albert Park är en fantastisk bana, men en bana som den i Sepang visar klart vilka skillnaderna är mellan bilarna, säger Lewis Hamilton, världsmästare 2008.

Han är övertygad om att han kommer att kunna konkurrera med Sebastian Vettel under säsongen.

- Jag tror verkligen att vi kan ta in det försprång som de har, säger 26-åringen till SID.

- Vi kommer att kunna konkurrera i Malaysia.

Loppet körs på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1