Otursförföljda olympiern missade medalj igen

avErik Wallskog

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se 

Hon kallas för Storbritanniens mest otursförföljda olympier.

Med en skadad fot och ytterligare en diskkvalifikation får brittiskan Elise Christie, 27, återigen lämna ett OS utan medalj.

– Det är frustrerande att behöva vänta fyra år till, det var inte menat att det skulle gå vägen den här gången, säger hon till BBC.

Under de olympiska vinterspelen i Vancouver 2010 slutade en då lovande 19-årig, Elise Christie, på en elfteplats på shorttrackens 500 meter.

Fyra år senare kom Christie till OS i Sotji som en av favoriterna. Det efter att bland annat tagit två guld under EM i Malmö året innan.

Men spelen i Ryssland blev en misslyckad historia. Christie blev först diskad i finalen på 500 meter. Två dagar senare blev hon återigen diskad, fast på 1 500 meter. Och brittiskans avslutande medaljchans, 1 000 meter, slutade med ännu en diskning, då i semifinalen.

Fotskadad

Nu i Pyeongchang, på sitt tredje OS, var det äntligen dags för revansch och medaljregn. Men tävlingarna i Sydkorea blev även det ett antiklimax för den regerande världsmästarinnan.

500-metersfinalen slutade med en fjärdeplats efter att Christie trillat då hon fick sin hand undanslagen av nederländskan Yara van Kerkhofs skridsko.

På 1 500 meter tog det stopp innan finalen. Under lördagens semifinal krockade brittiskan med en medtävlare och i det efterföljande fallet skadade hon ena foten så pass illa att hon fick föras till sjukhus.

”Fråga mig i morgon”

Men fotskadan till trots så var 27-åringen tillbaka på startlinjen för hennes sista distans, 1 000 meter.

I heat fem föll Christie igen. Men heatet startades om och hon åkte, trots den påtagliga smärtan, in i mål som tvåa efter omstarten. I målfållan fick dock brittiskan veta att hon ännu ett OS blivit diskad.

– Jag vet inte hur jag fick ett gult kort. Jag har aldrig fått det i hela mitt liv. Jag gick upp på insidan och passerade en motståndare, jag har ingen aning, säger Christie efter diskningen, till BBC.

Besvikelsen till trots så har den regerande världsmästaren redan satt upp nya mål.

– Ni är får fråga mig i morgon (onsdag) hur jag känner, just nu är jag chockad. Jag har jobbat så hårt för att komma tillbaka från den här skadan. Men jag lovar hela Storbritannien att jag kommer kriga mig tillbaka från det här och vill vara med i OS i Peking (2022) och förhoppningsvis göra landet stolt då.


LÄS MER: OS i TV; program & tider onsdag 21 februari
LÄS MER: OS-guide 2018: Alla tider, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren


ARTIKELN HANDLAR OM